Sfaturile medicului Streinu-Cercel pentru a ne proteja de COVID-19. Cât de des ne dezinfectăm telefonul mobil și cât trebuie să stăm în carantină

streinu-cercel, sfaturile medicului, covid-19, adrian streinu-cercel, sfaturi
streinu-cercel, sfaturile medicului, covid-19, adrian streinu-cercel, sfaturi

Adrian Streinu-Cercel, unul dintre medicii care luptă împotriva COVID-19, a lansat anumite sfaturi, pentru a ne ajuta să ne protejăm de coronavirus.

Deși nu se știe, deocamdată, proveniența virusului COVID-19 și nici nu s-au descoperit modalități eficiente de tratament, experții cercetează continuu modalități de a combate acest virus, precum și posibile scheme de tratament. În contextul extinderii rapide a acestui virus, pe teritoriul românesc, medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat că România ar putea lua în calcul același scenariu ca al altor țări, precum Kuwait-ul, și că românii ar putea sta în case preț de 10-14 săptămâni.

Citeste si: Cum a reușit medicul din Timișoara să vindece 15 pacienți, bolnavi de Coronavirus? A folosit un tratament pe bază de...

Mai mult decât atât, Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a precizat că este foarte important să ne dezinfectăm telefonul cât mai des cu putință, iar perioada ideală ar fi o dată la două ore. „Telefonul mobil, care nu este dezinfectat, începe să fie principalul mod de transmitere.

Să ne uităm de câte ori îl ducem la nivelul feţei. De pe obraz până la nas mai sunt 2 centimetri. Ideal ar fi să curăţăm cam la 2 ore tot ce atingem, în special telefonul”, a precizat medicul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

streinu-cercel, sfaturile medicului, covid-19, adrian streinu-cercel, sfaturi
streinu-cercel, sfaturile medicului, covid-19, adrian streinu-cercel, sfaturi

Citeste si: În România s-a înregistrat al 8-lea deces cauzat de coronavirus

Streinu-Cercel: „Cel mai important lucru e să prevenim îmbolnăvirile”

Pentru a dezinfecta obiectele pe care le atingem frecvent, sunt recomandate șervețelele dezinfectante sau o lavetă înmuiată în apă distilată. Mai mult decât atât, Adrian Streinu-Cercel a sfătuit populația să consulte medicul de familie la apariția oricărui simptom care ar putea fi corelat cu infectarea cu COVID-19.

De asmenea, Streinu-Cercel a recomandat nu doar spălarea frecventă a mâinilor, folosind apă și săpun, ci și spălarea nărilor, pentru a evita contaminarea.

„Cel mai important lucru e să prevenim îmbolnăvirile. Cel mai bine e să stăm acasă şi să ieşim cât mai puţin. Pentru bătrâni, ideal ar fi ca alimentele să fie duse la uşă, să nu ne strângem în braţe cu ei, să nu le strângem mâna, nimic. La fel şi la ţară, se lasă alimentele la poartă, nu se vorbeşte peste gard, nu se intră în curte. Sunt voluntari care duc cumpărăturile, ar putea fi cooptaţi de structurile locale”, a continuat prof.
Adrian Streinu Cercel, în cadrul unui interviu televizat.

Citeste si: Coronavirus. Adrian Streinu-Cercel demontează mituri despre COVID-19



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului COVID-19! Știi de ce?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies