Deși numeroase soluții pot fi eviciente, iată produsele de curățenie care îți protejează casa de coronavirus.
De asemenea, mâinile sunt cele mai periculoase când vine vorba de coronavirus. Dacă ai dat mâna cu o persoană deja infectată, care a dus mâna la gură când a tușit și s-a strănutat, iar mai apoi ai dus mâna către față, ai crescut considerabil riscul de infectare.
Ce produse de curățenie combat coronavirusul. Lista completă
În primul rând, produsele pe bază de clor se dovedes foarte eficiente când vine vorba de eliminarea virusului.
Avantajul alcoolului sanitar (spirt) este că acest produs de curățare distruge virusul în doar 30 de secunde. Acesta acționează la fel ca săpunul și clorul, însă diferența o face faptul că nu necesită clătire, pentru că etanolul se evaporă extrem de rapid.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mai mult decât atât, deși nu intră în categoria produselor de curățenie, autoritățile competente au explicat că este foarte important să aerisim încăperile destul de des.
Dacă o persoană infectată ți-a pășit pragul și a tușit sau strănutat, lansând astfel mii de particule în aer, să ai geamul deschis te poate salva de contractarea coronavirusului, prin simplul fapt că aceste picături minuscule vor fi dispersate.Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului COVID-19! Știi de ce?
Deși foarte multe persoane cumpără cantități foarte mari de gel dezinfectant, antibacteriat, trebuie să remarcăm faptul că acesta nu acționează la fel de bine ca săpunul, deși este bine să folosim și gelul ca modalitate de prevenție. Când ne spălăm pe mâini, nu este impotant dacă apa este caldă sau rece și nici dacă săpunul are proprietăți antibacteriene, tot ce contează este să ne spălăm corect pe mâini (frontal-frontal, frontal-dorsal, între degete, și pe toată suprafața mâinii, timp de 25-30 de secunde).
Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului de tip COVID-19, pentru că afectează structura virusului SARS-CoV-2, cel care provoacă infecția cu COVID-19
Coronavirusul este acoperit de o membrană grasă, cunoscută drept „membrană lipidică”, iar această membrană seamănă, din punct de vedere structural, cu spuma pe care săpunul o face atunci când frecăm palmele foarte bine. Este un fapt bine cunoscut deja că săunul poate acționa ca substanță degresantă, care ajută la combaterea și eliminarea grăsimilor, motiv pentru care săpunul poate distruge legăturile chimice care formează virusul, iar acesta nu va mai supraviețui.
„Substanţele din săpun se comportă ca nişte soldăţei: atacă şi destabilizează structura virusurilor şi a bacteriilor. Acestea se dezmembrează şi nu mai pot adera la suprafaţa pielii, fiind ulterior eliminate prin clătirea mâinilor”, a mărturisit Pall Thordarson, profesor la catedra de Chimie a Universităţii New South Wales.