Cercetătorii testează vaccinul contra tuberculozei pentru coronavirus

cercetători, vaccin contra tuberculozei, vaccinul BCG, vaccin bcg coronavirus, coronavirus
cercetători, vaccin contra tuberculozei, vaccinul BCG, vaccin bcg coronavirus, coronavirus

Cercetători din Australia testează vaccinul BCG, împotriva tuberculozei, pentru coronavirus. Va fi testat pe 4000 d persoane.

Cercetătorii din Australia vor începe testele vaccinului BCG, pentru tuberculoză, pe un eșantion de 4000 de persoane, toate din domeniul medical. Acest vaccin stimulează imunitatea, care constituie bariera dintre corpul uman și virusuri sau bacterii de diverse tipuri. Astfel de studii nu se desfășoară exlusiv în australia, ci și în Germania, Marea Britanie sau Țările de Jos.

Citeste si: Puțină pozitivitate, nu strică niciodată! Un bunic de 87 de ani a reușit să se vindece de coronavirus

Astfel, potrivit Mediafax, acest vaccin va fi testat pentru PREVENIREA coronavirusului COViD-19, nu pentru tratarea acestuia. Vaccinul BCG este folosit de zeci de ani, pentru a preveni tuberculoza și, se pare, că cercetătorii vor să vadă efectele acestuia și pentru prevenirea coronavirusului. Cercetătorii de la Murdoch Children Research Institute din Melbourne, Australia, au explicat că vor să determine, cu ajutorul a 4000 de persoane din domeniul sănătății, dacă vaccinul împotriva tuberculozei poate reduce simptomele coronavirusului COVID-19.

cercetători, vaccin contra tuberculozei, vaccinul BCG, vaccin bcg coronavirus, coronavirus
cercetători, vaccin contra tuberculozei, vaccinul BCG, vaccin bcg coronavirus, coronavirus

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

De ce cred cercetătorii că vaccinul împotriva tuberculozei poate ajuta în lupta împotriva coronavirusului

Citeste si: Material exclusiv Știrile Kanal D: Cum procedează medicii de pe ambulanță în cazul unui pacient suspect de infecție cu Covid-19

„Deși inițial a fost dezvoltat împotriva tuberculozei, este administrat la peste 130 de milioane de bebeluși anual în acest scop, vaccinul BCG, de asemenea, stimulează imunitatea înnăscută sau nespecifică, prima linie de apărare a organismului uman, antrenându-l pentru a răspunde la germeni cu o intensitate mai mare. Sperăm să vedem o reducere a prevalenței și gravității simptomelor COVID-19 la lucrătorii din domeniul sănătății, care primesc vaccinarea cu BCG,” au explicat cercetătorii.

Mai mult decât atât, Nigel Curtis, cercetătorul principal, a explicat că subiecții vor fi înscriși printr-un proces simplu, cu aprobarea autorităților competente. Totodată, astfel de studii se realizează și în alte țări, de pe teritoriul European.

„Acest studiu va permite testarea într-un mod corespunzător a eficacitățiivaccinului împotriva simptomelor COVID-19 și poate ajuta la salvarea vieților lucrătorilor noștri din domeniul medical,” a explicat directorul Institutului Murdoch, Kathryn North.

Citeste si: Ce facem ca să nu aducem coronavirusul în casă. Sfaturile medicului Mihai Craiu



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies