Epidemiologul Geza Molnar îți explică dacă trebuie să dezinfectezi cumpărăturile

epidemiologul geza molnar,  geza molnar, molnar geza, molnar geza dezinfectare alimente, molnar geza coronavirus
epidemiologul geza molnar, geza molnar, molnar geza, molnar geza dezinfectare alimente, molnar geza coronavirus

Epidemiologul Geza Molnar a vorbit despre pandemia de coronavirus și a explicat, printre atele, și dacă trebuie să dezinfectăm cumpărăturile.

Potrivit epidemiologului Geza Molnar, această pandemie este cauzată de om, de apropierea produsă între acesta și animal. Mai mult decât atât, acesta consideră că epidemia va avea două vârfuri, iar un vaccin va fi disponibil în cel puțin șase luni- un an. De asemenea, Geza Molnar a explicat că este important să ținem cont de distanțarea socială.

Citeste si: Simptomul de coronavirus care i-a speriat pe asistenți: „Parcă ar fi diavolul însuși”

epidemiologul geza molnar, geza molnar, molnar geza, molnar geza dezinfectare alimente, molnar geza coronavirus
epidemiologul geza molnar, geza molnar, molnar geza, molnar geza dezinfectare alimente, molnar geza coronavirus

Epidemiologul Geza Molnar discută despre coronavirus

Pe lângă declarațiile făcute cu privire la pandemia de coronavirus, epidemiologul Geza Molnar a explicat că al doilea vârf al pandemiei se va produce imediat după sărbătorile pascale, având în vedere că foarte multe persoane vor veni acasă din diaspora.

„Cunoscând obiceiurile și disciplina populației României, după Paști, la 7-14 zile vom mai avea un vârf, fără nicio discuție.

Pentru că de sărbători mulți vom năvăli în mediul rural, vom avea întâlniri, reuniuni familiale, rude etc”, a afirmat acesta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ordonanța militară 4. Toate blocurile trebuie să aibă la intrare dispozitive cu dezinfectant

Mai mult decât atât, Molnar Geza a explicat că aceste cazuri vor apărea și în mediul rural, în curând, acolo unde populația este îmbătrânită, motiv pentru care trebuie să ne aștepăm la cazuri grave, cu simptome

severe, mai ales că numeroase persoane din mediul rural au și alte afecțiuni preexistente.

Totodată, acesta nu consideră că intervalul orar în care bătrânii pot ieși pentru cumpărături este unul nepotrivit, având în vedere că persoanele vârstnice sunt mai predispuse la infectare decât populația tânără, iar simptomele, în cazul lor, pot fi mult mai severe.

„După părerea mea, bătrânilor ar fi trebuit să le fie permisă ieșirea din casă pentru cumpărături între orele 08:00 și 10:00.

Ei sunt victimele infecției, nu cei care transmit infecția.

Apoi să vină populația mai tânără, care, fără discuție, răspândește infecția într-o rată mai mare decât o fac vârstnicii', a spus Molnar Geza, la Digi 24.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Epidemiologul Geza Molnar despre dezinfectarea alimentelor

Întrebat dacă trebuie să dezinfectăm alimentele pe care le aducem în casă, acesta a amintit câteva dintre obiceiurile nesănătoase ale românilor, atunci când fac cumpărături. Acesta a amintit de pipăirea unor alimente precum fructe sau legume, obicei total nesănătos, la care trebuie să renunțăm, mai ales în contextul apariției acestei pandemii.

„Mergem la cumpărături și pipăim portocalele și bananele înainte de a le alege.

E un obicei prost și ar fi bine să fie evitat. Nu trebuie să facem nimic cu ambalajele. În cel mai exigent caz, ambalajele pot fi șterse cu o cârpă umedă, cu un detergent sau cu un dezinfectant obișnuit pe bază de clor', a explicat Molnar Geza.

Citeste si: Puțină pozitivitate, nu strică niciodată! Un bunic de 87 de ani a reușit să se vindece de coronavirus

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum eviţi contaminarea cu coronavirus prin haine sau pantofi. Sfaturile prețioase ale medicului Virgil Musta

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies