Infractorii au adoptat o nouă metodă, denumită chiar „metoda COVID-19”, prin care să înșele populația României. Iată sfaturile autorităților!
Se pare că în aceste zile, imaginația infractorilor iese din tipare! Infractorii au tot încercat să găsească noi modalități prin care să înșele oamenii, și au găsit o metodă pe care deja au pus-o în practică, denumită chiar „metoda COVID-19”. Cei mai predispuși sunt, în mod evident, bătrânii, ei fiind cel mai des ținta acestui fel de atacuri, însă autoritățile competente au fost alertate de o femeie în vârstă de 44 de ani.
Citeste si: Când începe școala! Ministrul Educației, anunț de ultimă oră
Femeia a fost victima unei tentative de furt, iar în urma cercetărilor s-a descoperit că aceasta a fost contectată pe telefonul fix, de o persoană care pretindea să fie chiar fratele victimei. Infractorul din rolul fratelui, i-a comunicat doamnei în cauză, că aflat la muncă, i s-a făcut rău și a fost transportat la spital.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Femeia a explicat că nu are suma de bani cerută, iar infractorul a insistat fără nerușinare, replicând că va reveni cu un telefon, pentru a afla dacă a reușit să facă rost de suma exacerbată de bani.
Între timp, victima a realizat că a fost supusă unei tentative la infracțiunea de înșelăciune și l-a contactat pe fratele său, de la care a aflat că este bine și că nu se pune problema îmbolnăvirii.Citeste si: Studiu Harvard- Rata deceselor provocate de Covid-19, legată de poluarea aerului
Din fericire, în acest caz nu au existat prejudicii financiare, dar această metodă are un impact emoțional colosal asupra victimelor, iar bătrânii sunt predispuși la aceste tentative.
Ce sfaturi au dat autoritățile?
În cazul în care veți fi victimele acestor apeluri, polițiștii recomando să NU oferiți date și detalii personale prin convorbirile telefonice, indiferent de rolul pe care interlocutorul și l-a atribuit. De asemenea, NU trimiteți bani sua alte bunuri materiale către persoanele necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Totodată, e foarte important să ANUNȚAȚI cea mai apropiată secție de poliție, sau apelați la numărul de urgență 112, dacă bănuiți că ați putea fi victima unei astfel de infracțiuni, de înșelăciune.