Prapurul de miel. Ce este, de fapt, și de ce este ingredientul esențial pentru drob

Prapurul
Prapurul de miel. Ce este, de fapt, și de ce este ingredientul esențial pentru drob

Prapurul, cunoscut și ca prapor, prapure, prapore, este membrana care învelește organele interne ale mielului. Este format în mare parte din grăsime. Va da un gust deosebit de bun drobului!

Prapurul dă, an de an, gustul special al drobului de Paşte. În plus, prapurul este cel care împiedică drobul să nu se sfarăme, ținând legată toată umplutura.

Ce este drobul

Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.

Prapurul

Citeste si: Rețetă drob pufos: La ce temperatură trebuie copt? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!

Care sunt ingredientele principale pentru drob

Prapurul.  Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, splină, inimă și rinichi), verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuștean), ouă (crude și fierte).

Prapurul

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Măruntaiele fierte și tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente și condimente (sare, piper).

Prapurul mielului este așezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne.

Citeste si: Carnea de miel. Avertismentul medicilor: Nu mai consumați carne de miel dacă suferiți de aceste boli!

Prapurul este cel care ține toată compoziția la un loc.

Câte calorii are drobul de miel

Drobul de miel are puține calorii şi poate constitui aperitivul perfect.

O felie de drob conţine 80 de kilocalorii.

Prapurul

Citeste si: Ouă de Paște. Cum se fierb corect? Multă lume face această greșeală

Greșeala pe care o fac mullți când prepară drobul

Este foarte important să spălăm bine organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.

Citeste si: 5 greseli pe care le faci cand gatesti carne de miel

Prapurul

Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească.

Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. VEZI AICI REȚETA PENTRU CEL MAI BUN DROB

VEZI ȘI ALTE REȚETE DELICIOASE DE PAȘTE



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies