Profesorul Adrian Streinu Cercel, mesaj important: „Până la anul nu mai ieșim”

Profesorul Adrian Streinu Cercel, mesaj important: „Până la anul nu mai ieșim”
Profesorul Adrian Streinu Cercel, mesaj important: „Până la anul nu mai ieșim”

Profesorul Adrian Streinu Cercel a vorbit despre situația din România din cauza pandemiei și când am putea reveni la o viață normală.

Românii și-ar putea relua activitățile fără restricţii spre jumătatea lunii iulie, potrivit scenariului doctorului Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”.  Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, este foarte important „să stăm potoliți în case”, spune el.

„Dacă stăm potoliţi, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim”, a afirmat profesorul Streinu-Cercel, joi seara, la un post tv.

De asemenea, după luna octombrie, este de aşteptat un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19, el spunând că evoluţia pandemiei are o formă grafică similară cu cea a unui dromader.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Raed Arafat, mesaj de Paște pentru toți românii: „Stăm acasă ca la anul să stăm cu toți împreună”

„Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări – China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a afirmat Streinu-Cercel.

Ce spune Adrian Streinu Cercel despre permisul în piețe

În plus, Adrian Streinu Cercel a criticat decizia autorităţilor de a permite accesul cetăţenilor în pieţe, în preajma sărbătorilor de Paște, apreciind că s-a făcut o greşeală.

Citeste si: Gestul impresionant pe care îl va face Gigi Becali de Paște, în plină pandemie: „Pe mine nu poate să mă oprească nimeni”

„Din păcate, a fost o eroare şi sperăm să nu plătim această eroare foarte scump”, a arătat acesta, reiterând importanţa distanţării sociale în prevenirea răspândirii virusului.

 

foto: Hepta.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Breaking news! Raed Arafat, veste extraordinară! Românii pot merge în vacanțe, la vară

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Tot ce trebuie să știi despre COVID-19! Organizația Mondială a Sănătății demontează mituri despre coronavirus, trebuie să citești asta!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies