În cazul în care ați uitat de primul fel de pe masa de Paște, v-am pregătit câteva rețete super rapide, pentru cele mai gustoase aperitive. Rețete de Paște.
Aperitivul constă într-un meniu care este menit să deschidă pofta de mâncare. Fie că vorbim despre salate, diferite plăcinte sau „finger foods”- mâncăruri rapide, și mici, de dimensiunea unui deget, înainte de felul principal, cele mai sicusite gospodine scot din artileria lor, cele mai bune și gustoase aperitive. Dar ce faci când te-ai concentrat atât de mult la pască, friptura de miel și cozonaci, încât ai uitat de aperitive? Ei bine, ești norocoasă, pentru că am venit în ajutorul tău cu câteva rețete de aperitive super rapide, perfecte pentru masa de Paște.
Citeste si: Prăjituri de Paște. Cele mai bune prăjituri cu care îți poți răsfăța familia, la masa de Paște
Rețete de Paște. Aperitive pentru masa de Paște
Chiftele aperitiv umplute cu spanac
Pentru acest aperitiv, ai nevoie de: 8 chifle, 4 fire de ceapă, 300 g spanac, o legatură de mărar, 4 ouă, 1 lingură smântană pentru gătit, 1 lingură unt, 1 lingură ulei de masline, 150 g ricotta, 100 g feta, sare și piper după gust.
Mod de preparare chiftele aperitiv: După ce tai ceapa mărunt, păstrezi doar partea albă și o sotezi în untul topit, alături de spanac. Amesteci constant, până când spanacul- proaspăt sau congelat, își schimbă culoarea.
Scobești miezul din fievare chiflă și le ungi cu ulei de măsline pe exterior. Apoi, bați ouăle cu smântâna pentru gătit, ricotta și amestecul din ceapă și spanac. Torni câte puțin din compoziție în fiecare chiflă și le introduci în cuptorul preîncălzit (tava să fie tapetată cu hârtie de copt) timp de 20-25 de minute.
Brioșe cu brânză perfecte ca aperitiv pe masa de Paște
Rețete de Paște: pentru acest aperitiv, ai nevoie de: 200 g de făină, o lingură de praf de copt, 250 g de cașcaval, 100 g brănză telemea, o linguriță zahăr, un ou, 240 ml de lapte, 50 g unt și un praf de sare.
După ce amesteci ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul și sarea, adaugi și cele două tipuri de brânză.
Apoi, vei combina ingredientele uscate, cu amestecul de brânză și lapte. Ungi o tavă de brioșe cu ulei, și pui din compoziție, în fiecare formă, câte o lingură plină. Pui brioșele în cuptor preț de 30 de minute. După ce devin aurii și trec testul scobitorii, sunt gata pentru a fi scoase din cuptor.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cele mai pufoase mini-pateuri cu cașcaval
Rețete aperitive. Pentru acest aperitiv vei avea nevoie de: un pachet de foietaj, 200 g de cașcaval, două ouă, sare și piper. După ce se decongelează foietajul, îl întinzi și îl tai pătrățele.
Așezăm jumătate de linguriță de compoziție în centrul pătrățelului de foietaj și aducem marginile în interior, presând marginile încentru. Tapetăm tava cu hârtie de copt și le așezăm la distanță de 1-2 cm între ele. După ce radem cașcaval peste pateuri, le lăsăm la copt pentru 20 de minute.
Citeste si: Pască cu aluat de cozonac. Rețetă din caietul bunicii
Cel mai bun aperitiv tartinabil! Pastă de pește
Masa de paște. Ingredientele necesare pentru pasta de pește sunt: o conservă mare de ton în suc propriu, o legătură de ceapă verde, un vârf de lingurăță e muștar, trei linguri de muștar, o linguriță de suc de lămâie, sare și piper.
După ce scurgem tonul foarte bine, îl punem în blender alături de muștar, suc de lămâie și ceapa tăiată mărunt. După ce amestecăm foarte bine, punem smântâna, sarea și piperul și mai amestecăm puțin, tot cu ajutorul blender-ului. Se servește cu pâine prăjită sau biscuiți integrali.
Cea mai cunoscută salată, buna și ca aperitiv și ca garnitură: salată bulgărească
Rețete de Paște. Salata bulgărească este extrem de bună și ca aperitiv, dar și ca garnitură, pentru faimoasa friptură de pui. Ingredientele de care avem nevoie sunt: 4-5 roșii, un castravete mare, o ceapă roșie sau două legături de ceapă verde, doi ardei, 200 g de brânză feta, 100 g de măsline, 100 g de șuncă, un ou fiert, 50 ml ulei, sare și piper.
După ce coacem puțin unul dintre ardei, timp de 5-10 minute în tava de la cuptor, tăiem roșiile în felii egale, castraveții și toaca solzișori. De asemenea, punem toate ingredientele într-un castron, adăugăm măslinele fără sâmburi, ardeiul crud și pe cel tocat, șunca tăiata feliuțe, oul fiert tăiat feliuțe și asezonăm după gust.
Salată de icre cu ceapă- bune de te lingi pe degete
Pentru acest aperitiv faimos, avem nevoie de: 100 g de icre, 250 ml ulei de floarea soarelui, o ceapă medie, zeama a jumătate de lămâie și două linguri de apă minerală. După ce amestecăm icrele pentru 2-3 minute fără alte ingrediente, adăugăm treptat uleiul, cam o lingură de fecare dată, continuând să amestecăm.
PE parcurs, adăugăm zeama de lămâie, iar la jumătatea cantității de ulei adăugăm și apa minerală. Adăugăm toate ingredientele, amestecând temeinic, și adăugăm cepa tocată mărunt.
Rețete aperitive de Paște. Salată de țelină
Pentru această bunătate răcoritoare, ai nevoie de: o țelină mare, doi morcovi, o lămâie, sare și piper după gust, iar pentru maioneză vei folosi un gălbenuș crud, două linguri de smântână, 100 ml de ulei, o lămâie și sare.
După ce frecăm maioneza: gălbenușul cu sare, turnând ulei puțin câte puțin, sucul de lămâie, sare și piper, adăugăm și smântâna. O lăsăm la rece, iar în acest timp pregătim legumele: dăm țelina și morcovul prin răzătoare, pe care le vom stropi cu suc de lămâie, ca să nu oxideze. Apoi, amestemăm legumele cu maioneza și lăsăm câteva ore la rece.