Medicul Virgil Musta, dezvăluire importantă! Ce a descoperit în cazul pacienților tratați de Covid-19

virgil musta
virgil musta

Medicul Virgil Musta a făcut o dezvăluire importantă despre pacienții tratați de Covid-19. Ce a descoperit în timpul tratării lor.

Reputatul medic Virgil Musta de la Timișoara a descoperit un fapt îngrijorător în cazul pacienților cu Covid-19. Acesta a descoperit că un număr mare de decese ale pacienților cu coronavirus este din cauza trombozelor. Din acest motiv, medicul și echipa sa au introdus un nou protocol în tratarea pacienților cu Covid-19.

Trombozele sunt cheaguri de sânge care se instalează la nivelul organelor. Virgil Musta a observat că în cazul pacienților cu Covid-19, trombozele sunt mai frecvente și duc deseori la deces.

Acesta a decis să înceapă administrarea de anticoagulante alături de antivirale pentru a împiedica această problemă. Acum două săptămâni, echipa Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a primit informații din surse sigure. Virgil Musta personal a participat la conferințe internaționale pe această temă.

Medicul Virgil Musta a făcut o dezvăluire importantă despre pacienții tratați de Covid-19. Ce a descoperit în timpul tratării lor.
Medicul Virgil Musta a făcut o dezvăluire importantă despre pacienții tratați de Covid-19. Ce a descoperit în timpul tratării lor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„S-a remarcat că o mare parte din pacienţi prezintă probleme la nivelul vaselor mici pulmonare, cardiac, cerebral şi poate şi al altor organe şi că, de fapt, una dintre principalele cauze

ale deceselor este această tromboză, pentru că oxigenul nu mai poate fi transportat de la plămâni în organism, întrucât sunt trombozate vasele. (…). M-am gândit să introduc în protocolul nostru şi terapia patogenică, cât mai devreme, pentru a evita aceste complicaţii, întrucât s-a constatat că, cu cât se acţionează mai devreme, cu atât riscul de a se trece în forme grave scade. Şi atunci, am creat acest protocol care, pe lângă antivirale, conform protocolului naţional, prezintă şi antiinflamatorii steroidiene şi anticoagulante”, a declarat dr.
Virgil Musta, conform Agerpres.

Chiar dacă, în mod normal doar persoanele în vârstă dezvoltă tromboze, infecția cu Covid-19 le-a cauzat această problemă și tinerilor.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important despre redeschiderea școlilor și ridicarea restricțiilor

„De aceea, unele dintre aceste anticoagulante se dau preventiv, altele curativ, în funcţie de nişte parametri. Noi aplicăm deja această schemă de vreo două săptămâni”, a precizat dr.

Musta.

Virgil Musta și-a arătat disponibilitatea de a colabora cu medicii Spitalului de Campanie COVID al Ministerului Apărării Naţionale. Acest spital se va deschide în câteva zile la Timișoara.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Citeste si: Anunțul de ultim moment făcut de Gabriela Firea despre redeschiderea școlilor: „Sub nicio formă...”

„Dacă mă solicită, voi merge să văd dacă anumite circuite sunt corecte. Ieri am fost la spitalul din Arad. Noi, medicii, trebuie să ne ajutăm între noi, inclusiv pentru consiliere de diagnostic”, a mai afirmat medicul Musta.

Ce spune profesorul Virgil Musta despre numărul infectărilor

Acesta a mai vorbit și despre faptul că numărul infectărilor se află într-o continuă creștere.

„Avem în spital acum 120 de internaţi cu coronavirus. Dăm drumul la vindecaţi, dar vin alţii. Cazurile noi se contaminează unii de la alţii. Nu mai sunt cei care vin din afara graniţelor. Se contaminează pentru că merg unde nu trebuie, nu au mască, stau de vorbă în stradă. Trebuie să fim precauţi, chiar dacă vom fi uşor mai relaxaţi.

Altfel, va fi şi mai rău”, a mai adăugat Virgil Musta.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Adrian Streinu-Cercel, declarații despre pandemia de coronavirus: „O să vă spun un lucru care o să vă șocheze”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies