Berea, laitmotivul zilei de 1 mai, are numeroase beneficii pentru sănătate, în condițiile în care este consumată responsabil.
Foarte multe persoane de pretutindeni, indeferent de sex, dar musai trecute de vârsta majoratului, consideră berea ca fiind una dintre cele mai bune băuturi. Existentă din cele mai vechi timpuri, această băutură este numărul unu la nivel mondial, în ceea ce privește consumul. Mai mult decât atât, astăzi sărbătorim 1 Mai, iar berea este nelipsită din casele românilor pentru că nu este doar laitmotivul zilei, ci și o completare perfectă a faimoșilor mici, îndrăgiți de locuitorii plaiurilor mioritice.
Citeste si: 15 alimente pentru un creier mai agil, recomandate de nutriționistul lui Silvio Berlusconi!
Bere. Totuși, deși mulți români consumă regulat bere, nu foarte multe persoane cunosc beneficiile acesteia, când vine vorba de sănătate. Răcoritoare, savuroasă și extrem de gustoasă, berea are un conținut scăzut de alcool, iar specialiștii chiar ne recomandă să o bem, dar responsabil- nu mai mult de câteva pahare( am spus pahare, nu halbe!).
1 Mai. Beneficiile Berii
Din ce este făcută savuroasa bere- rețeta e aceeași din cele mai vechi timpuri
Bere. Ei bine, indiferent de marcă, țara de proveniență, conținutul de alcool și ingredientele secundare,adăugate pentru un plus de gust (cum ar fi aromele de fructe), berea are la bază aceleași ingrediente și se face după același proces. Apa reprezintă mai mult de 90% din compoziția berii, iar celelalte ingrediente sunt naturale, bogate în fibre solubile, naturale și vegetale.
Deci, berea se face din apă, malț din orz, de obicei, însă pot fi folosite și alte cereale, precum grâu, orez sau porumb, hamei și drojdie. Specialiștii au lămurit problema berii și s-ar putea ca anunțul acestora să fie îmbucurător pentru români: o jumătate de litru din această băutură răcoritoare asigură 10% din necesarul zilnic de fibre al orgaismului și favorizează digestia. Totuși, având în vedere că jumătate de litru asigură 10% din necesar, asta nu înseamnă că trebuie să mărim cantitatea de bere, pentru a vitaminiza corpul (pentru că în acest caz, rezultatul
ar fi altul).1 Mai. Berea este o sursă semnificativă de vitamine și minerale. Cine ar fi crezut?
Dacă tuturor ni s-a spus că trebuie să consumăm apă, să mâncăm fructe și legume, pentru a aduce aportul necesar de vitamine corpului, iată că și berea are numeroase beneficii pentru sănătate, mai ales că e hidratantă, nutritivă și plină de vitamine și minerale.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Deși este o băutură, numărul semnificativ de persoane care o consumă, au dos la categorisirea berii ca fiind aliment, nicidecum răcoritoare, băutură alcoolică sau alte asemenea. Deci, acest aliment, în cantități de jumătate de litru conține 135 de mg de potasiu, o vitamină esențială corpului uman.
Citeste si: Mici și bere. Cât de toxică este această combinație pentru organism
Când eram mici, pentru oase consumam lapte, iaurturi, brânzeturi și alte lactate, în funcție de preferințele fiecăruia, dar cercetătorii au relevat faptul că dacă vom consuma bere, vom aduce organismului necesarul de siliciu, un element ce ajută la potențarea și menținerea densității oaselor. Totodată, un pahar de bere (pentru că, revenind, e bine să o consumăm responsabil) mai conține și alte vitamine importante, precum fosfor, magneziu, calciu și sodiu.
Vitamina B este un alt element regăsit în acest aliment iubit de majoritatea oamenilor, vorbind aici de mai multe tipuri, precum vitamina B3, vitamina B5 și vitamina B6. Un alt element important pe care berea îl conține, constă în flavonoide, un tip de antioxidant care ajută la menținerea sănătății celulelor.
Bere- ce beneficii există dacă o consumăm
Dacă aveți probleme cu rinichii, cu siguranță medicul specialist v-a recomandat să consumați constant bere, în cantități mici, pentru că această băutură poate proteja rinichii prin combaterea formării de pietre, cunoscute drept litiaze renale. Mai mult decât atât, efectul său diuretic este deja bine cunoscut de toți cei care apreciază berea.
Potrivit studiilor, dacă este consumată potrivit limitelor recomandate de specialiști, berea poate reduce rigiditatea arterială și poate crește nivelul colesterolului bun, în termeni științifici „HDL”, și duce inclusiv la reducerea riscului apariției de afecțiuni cardiace. Mai mult decât atât, s-a descoperit că berea ne previne inclusiv de... răceală! Da, ați citit bine. Hameiul conține humulonă, care ajută la protejarea organismului de virusul respirator.
Cum frumusețea vine din interior, berea are efecte benefice chiar și la nivelul pielii, pentru că antioxidanții regăsiți în hamei, pot duce chiar la tratarea dermatitei atopice, dermatitei de contact sau ale diverselor infecții ale pielii. Mai mult decât atât, efectele antirid ale berii sunt uimitoare, pentru că această băutură previne îmbătrânirea pielii și chiar ajută la vindecarea cancerului de piele.
Tratamente cu bere pentru păr
Tratamentele pentru păr achiziționate din comerț pot fi scumpe, ineficiente sau chiar dăunătoare. Pe lângă beneficiile pe care le are pentru sănătatea noastră la nivel general, berea este recomandată și în diverse tratamente pentru păr, fiind alternativa mai ieftină și mai durabilă a tratamentelor din magazine.
Toarnă berea într-un recipient special- dacă vrei să aplici tratamentul zilnic, este indicat ca această băutură să nu fie ținută în sticla sa. Lsă berea să se răsufle. Deschide recipientul cu câteva ore înainte de a aplica tratamentul, astfel încât toate gazele să se evapore.
Pentru început, spală-te pe cap șampon. Părul tău trebuie să fie curat înainte de a aplica berea. În caz contrar, riști ca tratamentul să aibă efectul opus celui dorit. upă ce ai aplicat tratamentul pe bază de bere, folosește un balsam pentru păr,În acest fel, îți menții părul moale și strălucitor și elimini mirosul băuturii.
Dacă vei amesteca berea cu șamponul obișnuit, Părul tău va deveni suplu și strălucitor. Poți adăuga și câteva picături de ulei de măsline și/sau ulei esențial de rozmarin/ ricin.
Citeste si: Alimentele fără gluten – opțiuni salvatoare pentru cei care suferă de afecțiuni provocate de gluten