Marcel Vela, despre declarațiile pe propria răspundere după 15 mai: „Sunt propuneri”

Marcel Vela, despre declarațiile pe propria răspundere după 15 mai: „Sunt propuneri”
Marcel Vela, despre declarațiile pe propria răspundere după 15 mai: „Sunt propuneri”

Ce spune Ministrul Afacerilor Interne despre declarația pe propria răspundere pe care românii ar trebui să o prezinte după data de 15 ani.

Deși mai sunt doar 5 zile până la momentul ieșirii din starea de urgență, măsurile de restricție care se vor menține în continuare sunt încă o dilemă, inclusiv pentru ministrul Marcel Vela.

Într-un răspuns pentru Antena 3, Marcel Vela spune că autoritățile încă discută dacă românii vor fi obligați în continuare să completeze declarația pe propria răspundere la ieșirea din locuință.

Marcel Vela, despre declarațiile pe propria răspundere după 15 mai: „Sunt propuneri”
Marcel Vela, despre declarațiile pe propria răspundere după 15 mai: „Sunt propuneri”

Citeste si: Regulile propuse pentru deplasarea în afara localității. Care sunt motivele pentru care vom putea ieși, după 15 mai

„Încă nu am decis cu privire la declarație (pe proprie răspundere, n.r.). Materialul este pus spre dezbatere și transparență de către MAI. Sunt propuneri pe un material de lucru. Nu este un document juridic final”, a declarat Marcel Vela.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Raed Arafat, informații despre redeschiderea bisericilor după data de 15 mai: „Pentru oamenii credincioși este foarte important”

Cum se vor desfășura cununiile, botezurile și înmormântările după 15 mai. Câte persoane vor putea participa

Anunțul de ultimă oră al Ministerul Afacerilor Interne despre cununii, botezuri și înmormântări. Câte persoane sunt permise după data de 15 mai.

Citeste si: Coronavirus România, 10 mai. Bilanțul oficial. Numărul deceselor este în creștere

Regulile de distanțare socială nu vor dispărea după data de 15 mai, atunci când România iese din sarea de urgență și va intra în starea de alertă. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au transmis regulile care sunt propuse a intra în vigoare de la data respectivă în cazul cununiilor, a botezurilor și a înmormântărilor.

În comunicatul emis de MAI, se precizează că numărul persoanelor care vor putea participa este ”strict limitat”, fiind vorba de maxim 16, nu 8, așa cum a fost reglementat în timpul situației de urgență.

Și, firește, toate regulile de distanțare socială vor trebuie respectate pentru ca riscul infecției cu COVID-19 să fie cât mai mult diminuat.

Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat (ex.

botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane – maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”, se precizează în documentul emis de Ministerul Afacerilor Interne prin care au fost stabilite măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului, propuse pentru a intra în vigoare începând cu starea de alertă care va fi decretată din data de 15 mai 2020.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Reguli pentru transportul în comun, din 15 mai. Ce se întâmplă în cazul transportului cu metroul și cu trenul

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies