Nelu Tătaru: când se deschid terasele și când începe sezonul estival?

nelu tătaru, ministrul sănătății, redeschiderea teraselor, începutul sezonului estival, relaxarea măsurilor
nelu tătaru, ministrul sănătății, redeschiderea teraselor, începutul sezonului estival, relaxarea măsurilor

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a discutat despre momentul în care se deschid terasele și despre când va începe sezonul estival în România.

Deși limitarea infectării populației cu noul coronavirus este extrem de importantă și rămâne prioritatea numărul unu a autorităților, acestea vor analiza perioada în care ne aflăm, pentru a determina momentul oportun de relaxare a unui nou set de restricții.

Citeste si: Ministrul Sănătății, informații importante despre testarea populației: „Putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”

Având în vedere că anul trecut pe vremea asta, la final de mai- început de iunie, românii aveau deja vacanțele planificate și se relaxau la terasele din aer liber, autoritățile se

gândesc la momentul în care se vor deschide terasele și va începe sezonul estival, totul depinzând, însă, de evoluția pandemiei și de comportamentul românilor.

nelu tătaru, ministrul sănătății, redeschiderea teraselor, începutul sezonului estival, relaxarea măsurilor
nelu tătaru, ministrul sănătății, redeschiderea teraselor, începutul sezonului estival, relaxarea măsurilor

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății- redeschiderea teraselor și începutul sezonului estival

Astfel, Ministrul Sănătății a explicat că relaxarea restricțiilor se va face treptat, pentru a evita aglomerările și pentru a putea analiza efectele relaxării asupra epidemiei de coronavirus.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

„Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale – sportul individual, îngrijiri persoanale, stomatologia – acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin. Se întâmplă ceva, se închide acea unitate, se dezinfectează, se vede unde s-a greșit, dar a deschide terase, locuri unde ai aglomerări umane, a deschide stadioane, manifestări în aer liber, concerte, este un pas intermediar spre acest lucru,” a declarat Nelu Tătaru.

Citeste si: Coronavirus: ministrul Sănătății spune care sunt primele concluzii după încetarea stării de urgență

Mai mult decât atât, Ministrul Sănătății a explicat că pe 1 iunie este posibil să se redeschidă terasele și pe 15 iunie, în cazul în care „lucrurile merg bine,” restaurantele. Totodată, începând cu data de 15 iunie ar putea începe și sezonul estival.

„Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro

Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată,

în anumite limite pe care le vom păstra și atunci… Este o vară de încercare,” a mai adăugat Nelu Tătaru.

Citeste si: Ministrul Sănătății, anunț radical după audierea în Camera Deputaților: „Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea”

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ministrul Sănătății, anunț radical după audierea în Camera Deputaților: „Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Calendar ortodox 6 OCTOMBRIE 2024. Ce sărbătoare importantă prăznuiesc creștinii

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies