Raed Arafat, informații îngrijorătoare după măsurile de relaxare: „ Au apărut focare”

Raed Arafat, informații îngrijorătoare după măsurile de relaxare: „ Au apărut focare”
Raed Arafat, informații îngrijorătoare după măsurile de relaxare: „ Au apărut focare”

Ce a transmis secretarul de stat, după ce mai mulți angajați de la o fabrică s-au îmbolnăvit zilele trecute de Covid-19. Ce părere are Raed Arafat.

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat spune că, în prezent, numărul cazurilor noi de COVID-19 în România a început să scadă, însă acest trend poate “oricând” să se schimbe.

Raed Arafat atrage atenția asupra respectării mijoacelor de prevenire, dând ca exemplu focarul de coronavirus care a izbucnit zilele trecute în Dâmbovița, în rândul muncitorilor unei fabrici, spunând că infectarea acestora s-a produs în mijloacele de transport în comun.

„Este un trend descendent, dar acest trend poate oricând să fie din nou ridicat. Oricând poate să se schimbe, au apărut focare”, a afirmat Raed Arafat, marţi, într-o emisiune la TVR, potrivit News.ro.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Arafat a spus că dacă fabrica Arctic de la Găeşti nu s-ar fi suspendat activitatea sâmbătă, autorităţile ar fi dispus oricum închiderea.

„Au folosit autobuze de transport pentru muncitorii lor şi nu s-a aplicat nicio măsură de distanţare. De aceea spunem la toată lumea atenţie, trebuie să aveţi măsuri de distanţare în transportul în comun”, a mai spus secretarul de stat din MAI.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, veste extraordinară! Opt vaccinuri pentru noul coronavirus, COVID-19, se testează pe oameni!

În ceea ce priveşte deschiderea sezonului estival, oficialul din MAI a spus că decizia în această privinţă depinde foarte mult de cum va evolua rata îmbolnăvirilor.

Ce spune Raed Arafat despre vaccinul contra Covid-19

Prezent sâmbătă în vama Albiţa, unde i-a întâmpinat pe medicii şi asistenţii întorşi dintr-o misiune umanitară în Republica Moldova, Raed Arafat a transmis un avertisment celor care se arată împotriva vaccinării, transmite News.ro.

Citeste si: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19, discutată după 1 iunie şi realizată eşantionat

„Am început să aud şi vorbe despre vaccinare, că nouă nu ne trebuie vaccinare. Încă nu a apărut vaccinul anti-COVID, dar vine perioada iernii, vine perioada toamnei, va intra şi gripa sezonieră, vom avea şi COVID, vom avea şi gripă sezonieră.

Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, o să avem o problemă foarte mare: vom avea două boli care amândouă ucid şi una dintre ele poate fi prevenită şi controlată prin vaccin şi normal este să se facă chiar o campanie de vaccinare mult mai amplă decât până acum, dacă vrem să limităm măcar una dintre cele două boli şi unul dintre cele două virusuri să nu se răspândească”, a afirmat Raed Arafat.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Se anunță o nouă nuntă în showbiz! Lora și Ionuț Ghenu au dat vestea, chiar din Bali: „Facem și nuntă și copil...”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies