Meteo. Avertisment de maximă importanță din partea ANM!

avertisment, maximă importanță, meteo, avertisment ANM
avertisment, maximă importanță, meteo, avertisment ANM

Administrația națională de meteorologie a emis un avertisment de maximă importanță. O supercelulă va lovi România și va fi însoțită de averse și grindină.

ANM a emis un avertisment de maximă importanță, după ce specialiștii au descoperit că o supercelulă se îndreaptă către sudul țării, în zona Olteniei. Această supercelulă va fi însoțită de ploi torențiale și, în anumite regiuni, și grindina își va face simțită prezența.

Citeste si: Raed Arafat, informații îngrijorătoare după măsurile de relaxare: „ Au apărut focare”

Odată cu începutul lunii mai, meteorologii anunțaseră deja că ploile își vor face apariția în majoritatea regiunilor din țară, iar cantitatea de apă pe metru pătrat va fi însemnată cantitativ.

Totodată, meteorologii au declarat că o supercelulă de ploi torențiale, descărcări electrice și chiar grindină, în anumite zone, se îndreaptă către România, din Serbia.

avertisment, maximă importanță, meteo, avertisment ANM
avertisment, maximă importanță, meteo, avertisment ANM

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Potrivit specialiștilor, supercelula va lovi regiunea sudică, mai exact Oltenia.
„Supercelulă live pe radar ce se îndreaptă spre Oltenia.

Vorbeam de parametri favorabili astăzi pentru zona Sud-vestica și iată că de data asta nu suntem dezamăgiți. O supercelula organizată s-a format în Serbia și se îndreaptă direct către Oltenia. Aceasta este încă în dezvoltare, asa ca ne așteptăm la avertizari nowcasting din partea ANM pentru regiunea antemenționată.
Să înceapă sezonul!” se arată pe pagina de Facebook „Vremea în România”.

Citeste si: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19, discutată după 1 iunie şi realizată eşantionat

România- avertisment meteo de vreme rea. Cod galben

Specialiștii de la ANM au emis o informare meteorologică ce vizează perioada 19-21 mai 2020. Astfel, România se află sub cod galben de vreme rea, iar instabilitatea atmosferică va fi prezentă în majoritatea regiunilor țării.

„ În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70

km/h, grindină și averse torențiale.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp.

În intervalul menționat, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp,” au transmis specialiștii de la ANM.

Citeste si: ÎPS Pimen a murit. Ce a făcut înainte să moară



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

ÎPS Pimen a murit. Ce a făcut înainte să moară

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Cum îl ajută Mihai Trăistariu pe fratele care i-a incendiat casa: "Știți că nu are o situație prea bună"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies