Alexandru Rafila, despre relaxarea măsurilor și redeschiderea teraselor

alexandru rafila, relaxarea măsurilor, redeschiderea teraselor, relaxare, măsuri, terase
alexandru rafila, relaxarea măsurilor, redeschiderea teraselor, relaxare, măsuri, terase

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a discutat despre etapa a doua de relaxare a măsurilor și redeschiderea teraselor.

Alexandru Rafila a anunțat noul set de reguli impuse pentru proprietarii de restaurante și terase, reguli ce vor intra în vigoare odată cu redeschiderea acestor spații. Președintele Societății Române de Microbiologie a mărturisit că măsurile care vor trebui luate în calcul de către proprietari sunt pe cât de simple, pe atât de importante pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Alexandru Rafila a explicat cum a fost ales pragul de 37.3 grade și de ce este necesară verificarea temperaturii

Alexandru Rafila- regulile respectate de proprietari pentru redeschiderea teraselor

Astfel, specialistul a declarat că persoanele care vor să meargă la terase/restaurante, odată cu redeschiderea acestora, vor fi nevoite să realizeze o programare înainte de vizită. Mai mult decât atât, vor exista măsuri suplimentare de igienă, fie că vorbim despre restaurante sau terase, măsuri luate pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

alexandru rafila, relaxarea măsurilor, redeschiderea teraselor, relaxare, măsuri, terase
alexandru rafila, relaxarea măsurilor, redeschiderea teraselor, relaxare, măsuri, terase

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

„Nu este foarte complicat. Trebuie controlat numărul de oaspeți. Trebuie făcută o mică programare. Numărul de persoane trebuie să fie limitat la dimensiunea acelui spațiu care să țină cont de acei 4 mp necesari, cel puțin pentru o persoană. Acesta o să fie standarul minimal,” a dezvăluit Alexandru Rafila, pentru jurnaliștii de la Antena 3.

Citeste si: Rafila: „S-ar putea gândi o relaxare suplimentară de la 1 iunie”

Cum vor funcționa terasele și restaurantele? Anunțul făcut de Alexandru Rafila

De asemenea, Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat că suprafețele atinse frecvent de clienți vor fi dezinfectate des, iar clienții vor avea și ei posibilitatea de a se dezinfecta. Totodată, mâncarea se va servi într-o manieră diferită și va fi,cel mai probabil, acoperită cu folie, până ajunge la client.

„Servirea trebuie să se facă prin reducerea contactului, iar mâncarea ar trebui să vină organizată, eventual acoperită cu un staniol.

Nu sunt costuri suplimentare atât de mari. Mesele trebuie să asigure distanța de 2 metri între persoane. Nu vor mai fi mese de șase-opt persoane. Dacă sunt persoane din aceeași familie, este o situație. Dacă nu, trebuie limitat numărul de persoane,” a mai adăugat Alexandru Rafila, pentru sursa menționată anterior.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț pentru oamenii care nu cred în existența noului coronavirus: „Particula virală...”



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies