Specialista kfetele.ro, Lygia Alexandrescu a vorbit despre dieta sirtuinelor, făcută populară de supervedeta Adele, și recuniaște, că în ciuda rezultatelor vizibile, nu este chiar cea mai inspirată formă de a scăpa de kilogame dacă nu e completată.
Mai exact, ca de fiecare dată, specialita kfetele.ro, Lygia Alexandrescu, atrage atenția că echilibrul în dietă este esențial și că un regim de slăbire restrictiv poate avea chiar efecte adverse.
Citeste si: Riscurile abdominoplastiei! Specialistul kfetele.ro îţi spune totul despre această intervenţie!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
”Când vine vorba de diete și e felul în care vedetele slăbesc și se țin în formă, apar tot felul de programe alimentare care urmăresc același lucru...
Mai mult decât atât, a mai explicat Lygia Alexandrescu, dieta ținută de Adele și popularizată sub numele de dieta sirtuinelor are câteva neajunsuri. ”O dietă pe care o ții o săptămână și dai jos trei kilograme... Nu vă imaginați că s-a pierdut grăsime. Un kilogram de grăsime însemană 7000 de kcla. Ce restricții alimentare trebuie să ai, când trebuie să consumi cam 2000 de kcal pe zi, ca să scapi de 3 kilograme... Se pierde apă, este o formă de deshidratare. Ca să avem rezultate pe termen lung cu dieta sirtuinelor trebuie să o ținem pe termen lung, dar, din păcate, te saturi de aceleași alimente. Atunci când vine vorba de dietă trebuie în pași mici și siguri”, a mai spus Lygia Alexandrescu.
Specialista kfetele.ro, Lygia Alexandrescu a dezvăluit care e alimentația viitorului
” Alimentația viitorului este dieta ecologică. Soluția stă în aliment. Un aliment integral, un aliment de sezon. Alimentele trebuie mâncate atunci când apar în mod natural. Adică, cireșele primăvara, merele toamna, nu cireșe în decembrie... Din cauză că nu mâncăm așa cum ar fi natural sunt și problemele cu care ne confruntăm acum, cele pe care le vedem cu toții, cu obezitate uriașă în rândul copiilor”, a explicat Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Mai mult, susține specialista, viitorul va însemna, de fapt, întoarcerea la tradițiile alimentare. ”Am uitat de natură, am uitat de firesc. Uităm de relația dintre ADN-ul nostru și alimentație. Iar asta este chiar secretul unei alimentații sănătoase. În viitor se vor face teste care ne vor spune ce și la ce oră chiar trebuie să mâncăm, ce alimente ne cere, de fapt, corpul. Și ce alimente să ceară în afara celor care sunt înscrise, deja, de generații, în felul nostru de a fi, în specificul fiecăruia? Iar ceea c e e de reținut, cred eu, este că viitorul nu mai promite carne, nu mai promite lactate, nu vom mai avea de unde... Vom mânca insecte, viermi și plante perene...”, spune specialista kfetele.ro. Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu.