5 sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto

5 sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto
5 sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto

Bateria masinii este una dintre componentele indispensabile, fara de care nu ar fi posibila functionarea unui autovehicul. Aceasta este cea care ajuta la pornirea motorului si la functionarea tuturor componentelor electronice. O baterie auto de calitate poate fi folosita peste trei ani (bateriile de generatie noua necesita schimbare abia dupa 5 ani) daca este utilizata corespunzator. 

Daca vrei sa te bucuri cat mai mult de o baterie auto, iti recomandam sa pui in aplicare sfaturile pe care ti le vom da in continuare! 

  1. Nu folosi echipamentele electrice daca motorul este inchis: poate vei spune ca sistemul multimedia sau chiar si radioul nu consuma atat de mult pentru a afecta bateria, insa lucrurile sunt diferite. Ori de cate ori folosesti echipamentele electrice, scazi durata de viata a bateriei. 
  2. Evita deplasarile dese pe distante scurte! In primul rand, ar trebui sa te gandesti si la mediul inconjurator: daca poti merge pe jos 10 minute sau daca exista un mijloc de transport in comun care circula foarte bine, de ce sa iei masina? Fiecare putem contribui la reducerea poluarii pe planeta.
    Apoi, trebuie sa tii cont de faptul ca la fiecare pornire a masinii, se consuma o cantitate mare de energie, iar bateria se reincarca doar la distante lungi. Daca vrei sa protejezi bateria, nu opri si porni des masina si evita drumurile scurte si dese! 
  3. Curata periodic bateria si bornele: de cate ori iti faci timp sa cureti motorul de praf? Dupa cum stii, pe motor si implicit pe baterie se depune praf care din cauza caldurii se va arde, rezultand un aspect murdar.
    Acest praf nu este doar o problema estetica, ci si una functionala. Ori de cate ori observi ca bateria si bornele sunt murdare, fa-ti timp sa le cureti cu o solutie speciala pentru contacte. Foarte important: nu folosi apa! 

5 sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto
5 sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  4.

Iarna este sezonul in care bateria are cel mai mult de suferit, mai ales daca nu folosesti masina. In cazul in care te-ai hotarat sa nu circuli deloc cu masina personala pentru mai mult de o luna, cel mai simplu mod de a proteja bateria este sa o scoti si sa o aduci in casa. Astfel, in momentul in care vei hotari sa circuli din nou, te vei bucura de o baterie nedeteriorata.
Totusi, daca decizi sa folosesti masina, poti cauta in magazinele de specialitate diferite solutii termoizolante ce o vor proteja. 

5. Alege intotdeauna baterii de calitate: cu totii vrem sa economisim bani, insa in cazul bateriei nu trebuie sa faci compromisuri. Alegand o baterie necalitativa si foarte ieftina, vei constata ca trebuie sa o schimbi dupa nici doi ani. O baterie de la un producator renumit, achizitionata dintr-un magazin autorizat va face diferenta, chiar daca nu va fi cea mai ieftina optiune.

Suntem siguri ca preferi sa platesti un pic mai mult si sa schimbi bateria la 4 sau 5 ani decat sa faci economie si sa ai numai probleme. 

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Daca esti in cautarea unei noi baterii, iti sugeram sa o achizitionezi dintr-un magazin online. Astfel, te vei bucura de o gama variata de baterii auto de cea mai buna calitate la preturi excelente si vei primi produsul acasa. Timpul este pretios pentru toti, de aceea te sfatuim sa comanzi online. 

In incheiere, am vrea sa stim cum protejezi tu bateria masinii si care sunt trucurile prin care ii maresti durata de viata!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies