Raed Arafat, despre numărul de infectați din România: „Acum boala poate fi luată oricând, de la oricine”

Raed Arafat, despre numărul de infectați din România: „Acum boala poate fi luată oricând, de la oricine”
Raed Arafat, despre numărul de infectați din România: „Acum boala poate fi luată oricând, de la oricine”

Raed Arafat, despre numărul de infectați. Vestea grea a momentului din partea secretarului de stat. Ce anunț a făcut.

Raed Arafat, despre numărul ridicat de infectați. Numărul de infectări cu Covid-19 de joi i-a speriat pe mulți români, care se tem că România se poate întoarce la o stare de urgență.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus într-o declarație pentru ProTV că trebuie să ne protejăm tot timpul pentru că nu avem de unde să știm dacă persoana cu care vorbim este infectată sau nu.

„Trebuie fiecare să poarte masca, să se protejeze pentru că nu ştii interlocutorul tău, cel care stă lângă tine, dacă e sănătos sau nu. Şi atunci e obligatoriu portul măştii şi respectarea distanţei. Vedeţi, infecţiile care vin acum, nu se ştie originea lor, nu se ştie de unde a fost infectată persoană. Asta înseamnă că este răspândire în comunitate în foarte multe zone. Tocmai din cauza nerespectării regulilor minime de protecţie.

Acum boala poate fi luată oricând, de la oricine, inclusiv de la persoane care par perfect sănătoase”, a spus Raed Arafat.

40-45% din populația infectată nu are simptome

Doctorul Arafat spune că oricine nu poartă mască este în pericol pentru că 40-45% din populația infectată nu are simptome, dar poate transmite virusul. Acesta precizează că particulele ce ies din căile respiratorii pot avea virusul și acestea persistă în aer o perioadă de timp și fără mască de protecție sau fără a păstra distanța recomandată de un metru și jumătate putem să ne

infectăm.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Directorul OMS, anunț de ultim moment despre pandemia de coronavirus: „10 milioane de cazuri săptămâna viitoare”

„Un meta studiu internaţional a estimat că, la nivel global, 40-45% din cei infectaţi nu au simptome. Dar pot transmite virusul la fel de uşor ca un pacient infectat.

Din acest motiv, este precaut să presupunem că virusul se răspândeşte, într-un procent imens, prin intermediul persoanelor asimptomatice. Aşadar, orice persoană lângă care staţi – fie că vorbiţi ori nu – şi care nu poartă mască, este un potenţial pericol.

Citeste si: Când revenim la viața normală! Ministrul Nelu Tătaru a făcut anunțul

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Când respiraţi, vorbiţi sau râdeţi, din căile respiratorii ies particule de apă, care pot avea şi virusul Sars Cov 2. Iar cei din jur se pot infecta imediat dacă aceste particule ajung pe nasul, gura sau ochii lor. Atenţie, experţii spun că particulele de apă cu virusuri rămân, plutind, o perioadă şi în aer liber.

Aşadar, purtaţi masca atunci când vorbiţi cu cineva şi încercaţi să păstraţi o distanţă de cel puţin un metru şi jumătate”, a mai spus secterarul de stat în MAI, Raed Arafat.

foto: hepta.ro.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Când revenim la viața normală! Ministrul Nelu Tătaru a făcut anunțul

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies