Ministrul Sănătății, despre Covid-19: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească”

Ministrul Sănătății, despre Covid-19: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească”
Ministrul Sănătății, despre Covid-19: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească”

Ministrul Sănătății, despre Covid-19. Ce spune Nelu Tătaru despre numărul crescut de cazuri din ultimele zile și despre mesaul celor de la OMS.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un mesaj categoric, după numărul crescut de infectări cu noul coronavirus din ultimele zile.

Ministrul Sănătății a comentat mesajul transmis de OMS „să se trezească” la realitate în urma situaţiei pandemice se adresează populației, dar și politicienilor care folosesc pandemia în scop politic.

„Există riscul ca numărul cazurilor de Covid-19 să crească”, a spus acesta în cadrul unei intervenții TV.

Citeste si: Raed Arafat, despre numărul de infectați din România: „Este posibil ca situația să scape de sub control”

„Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul acestor trei săptămâni de când avem o creștere, luăm ca repere numărul de decese, numărul de cazuri de la terapie intensivă care rămân peste 200. În plus, avem și decizia Curții Constituționale care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În acest context, sunt pacienți care solicită externarea, ei sunt avertizați de către medicul curant, după examenul de aparate și sisteme efectuat de starea în care se află, indicațiile terapeutice, ce ar fi trebuit urmat, se fac recomandări la externare și sunt puși în contextul în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terțe persoane că sunt sub incidența articolului 352 din codul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile.

În acest context, rămân cu aceleași recomandări – cei care au primit recomandarea de izolare la domiciliu să respecte această izolare, iar familia și cei care sunt apropiați, în anturajul fiecărui pacient externat, pozitiv, să aibă grijă referitor la precauții și recomandări.

Ministrul Sănătății, despre Covid-19: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească”
Ministrul Sănătății, despre Covid-19: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească”

Citeste si: Noile măsuri anunțate de Raed Arafat! Au fost informați prefecții deja!

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Există riscul ca numărul cazurilor să crească, noi gestionăm o creștere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători și mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar, în acest context, trebuie să evaluăm foarte bine creșterea numărului de cazuri, iar în context legislativ, în aceste două zile, noi am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, într-o intervenție telefonică la Digi24.

El a comentat și mesajul OMS care cere țărilor afectate „să se trezească” la realitate în urma situaţiei pandemice.

„Cred că nu este un mesaj doar către populație, este un mesaj către cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele patru luni, pentru cei care contestă momentul în care aflăm, iar la noi este valabil și pentru cei, o parte a eșichierului politic, care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”, a punctat ministrul Sănătății.

foto: Hepta.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență: „Este singura soluție”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Raed Arafat, despre numărul de infectați din România: „Este posibil ca situația să scape de sub control”

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies