Rețetă de acadele din ciocolată cu lapte de la Ela Crăciun

Rețetă de acadele din ciocolată cu lapte de la Ela Crăciun
Rețetă de acadele din ciocolată cu lapte de la Ela Crăciun

Ela Crăciun a împărtășit în mediul online una din cele mai delicioase și mai rapide rețete de desert pentru copii, ideală pentru micul dejun ori pentru gustările dintre mese.

Este vorba de acadele din ciocolată, pe care părinții le pot prepara alături de copii, transformându-se astfel într-o nouă modalitate de a petrece timpul împreună.

Prepararea acestui desert durează doar câteva minute, la care se adaugă însă orele în care rezultatul trebuie să stea la frigider. Este nevoie, așadar, doar de ciocolată de menaj, bombonele tip cip pentru glazură și o tavă cu forme pentru gheață, ce se poate găsi în orice frigider.

Citeste si: Ce și cum le dăm celor mici să mănânce ca să aibă o digestie bună. 6 sfaturi de la Ela Crăciun!

“Nici nu știți cât de greu îmi e să mă abțin din a mânca ceva dulce în fiecare zi. Mai ales acum, că e vară, înghețată peste tot, frappe-uri dulci și frumos decorate, prăjiturele fresh, cu fructe… E un adevărat chin pentru mine.

Astăzi o să vă arăt o descoperire accidentală pe care am făcut-o și noi, dar care ne place la nebunie mie și Alesiei: acadele din ciocolată cu lapte și bombonele.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Rețetă de pâinici de casă fără drojdie! Ela Crăciun vine în ajutorul gospodinelor!


Se face ușor, dar e și interesant și puteți să îi lăsați pe cei mici să vă ajute la pregătirea ei. Alesiei îi place mult să mă ajute la decor și abia așteaptă să vină dimineața (pentru că trebuie să stea le rece peste noapte), ca să o topească în laptele cald.

Rețetă de acadele din ciocolată cu lapte de la Ela Crăciun
Rețetă de acadele din ciocolată cu lapte de la Ela Crăciun

Pentru a prepara acest desert avem nevoie de:

ciocolată de menaj (poate fi și albă)tavă pentru cuburi de gheațăbombonele de tip cip pentru décor (puteți alege orice altceva)bețigașe.

Topim ciocolata într-un vas la abur și turnăm apoi compoziția în formele de gheață, apoi asezonăm cu bombonelele pentru toping. Înfigem câte un bețișor în fiecare cubuleț și punem totul la frigider. După ce se întărește, acadelele din ciocolată sunt gata pentru a fi savurate. Alesia a mea preferă să le mănânce dimineața, alături de un pahar cu lapte”, spune Ela Crăciun.  



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies