Ce înseamnă un pacient asimptomatic! Un cunoscut medic a explicat, pe înțelesul tuturor

Ce înseamnă un pacient asimptomatic! Un cunoscut medic a explicat, pe înțelesul tuturor
Ce înseamnă un pacient asimptomatic! Un cunoscut medic a explicat, pe înțelesul tuturor

Ce înseamnă un pacient asimptomatic, după ce multe persoane care au primit acest diagnostic au plecat acasă, de la spital, pe proprie răspundere.

Doctorul Mihnea Ioan Nicolescu a publicat pe pagina sa de Facebook o explicaţie simplă şi foarte uşor de înţeles de către oricine a termenului „asimptomatic”.

În contextul pandemiei de coronavirus şi al numeroaselor cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar asimptomatice, considerăm important ca acest termen, „asimptomatic”, să fie cât mai bine înţeles atât de pacienţi, cât şi de persoanele care în continuare cred că acest virus nu este periculos.

Iată explicațiile medicului:

„Asimptomatic= fără simptom CLINIC, adică fără o manifestare vizibilă/perceptibilă a prezenţei unei boli. NU ÎNSEAMNĂ SĂNĂTOS, întrucât prezenţa virusului (SARS-CoV-2 în speţa de faţă) deja a stabilit statutul de purtător, de pozitiv. Deci vorbim de o persoană BOLNAVĂ, confirmată şi cu o evoluţie imprevizibilă, fiind vorba de o boală nouă, incomplet studiată.

Analogie (comparaţie):

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Un şofer cu maşina cu frânele defecte ştie că nu-i merg frânele (pentru că la service i s-a făcut diagnoza şi s-a confirmat obiectiv acest lucru). Ceilalţi participanţi la trafic nu ştiu acest lucru pentru că văd doar o altă maşină în trafic.

Dacă stă cu maşina în garaj (izolare), sigur nu face accident (nu infectează pe nimeni).

Citeste si: Coronavirus România 17 iulie. Record de infectări cu Covid-19! Raed Arafat: „Mai îngrijorător este numărul celor de la Terapie Intensivă”

Dacă iese, dar merge încet (poartă mască), poate face accident sau nu, că poate nu e trafic.

Dacă merge normal (libertatea lui de a conduce, întrucât are permis de conducere), sunt şanse foarte mari să facă un accident cu pagube materiale (alţi şoferi care trebuie să ajungă în service/spital) sau umane (sare un copil în faţa maşinii fără frâne/categoriile la risc)...

Citeste si: Raed Arafat anunță că sâmbătă vom avea aproape 900 de noi cazuri. Spitalele din București nu mai au locuri la ATI

Asta apropo de drepturile unei persoane confirmate pozitiv cu o boală transmisibilă de a nu fi internată şi de a i se respecta libertatea de mişcare.

Libertatea ta se termină unde începe libertatea altora. Punct. Nenegociabil.”, a scris medicul pe contul său de socializare.

În continuare, medicii recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile închise, cu acoperirea gurii și a nasului, precum și spălatul frecvent al mâinilor și evitarea mulțimilor.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Coronavirus România 17 iulie. Record de infectări cu Covid-19! Raed Arafat: „Mai îngrijorător este numărul celor de la Terapie Intensivă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies