Situație critică în Beirut! Stare de urgență două săptămâni și angajați arestați

stare-de-urgenta-beirut
stare-de-urgenta-beirut

În Beirut situația este din ce în ce mai gravă, iar oficialii au decis să instituie stare de urgență pentru două săptămâni. Totodată, mai mulți angajați au fost arestați la domiciliu.

Peste două mii șapte sute de tone de nitrat de amoniu au explodat în Beirut, capitala Libanului, marți seară, distrugând o mare parte din oraș și aducând țara într-o situație mult mai rea decât până acum. Șeful autorităților vamale, Badri Daher, a mărturisit că a avertizat judecătorii în nenumărate rânduri, cu privire la substanțele periculoase stocate în port.

Citeste si: Ce trebuie să faci în cazul în care ai fost infectat cu noul coronavirus? Pașii pe care trebuie să îi urmezi

După explozia de marți seară, care a îngenuncheat capitala Libanului, Guvernul libanez a anunțat introducerea stării de urgență în Beirut, pe o perioadă de două săptămâni. Prin instituirea acestei măsuri, armata țării va avea puterea absolută în Capitală, măsura fiind anunțată de către primarul Beirutului, în timpul unei ședințe de guvern, relatează The Guardian.

Este oficial! Două săptămâni de stare de urgență în Beirut și angajați arestați

Autoritățile au confirmat că un număr destul de mare de oficiali portuari din Beirut vor fi arestați la domiciliu. În prezent, are loc o investigație de amploare prin care autoritățile încearcă să afle cine este responsabil pentru explozia masivă care a distrus capiala libaneză.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scene șocante! Pacienți infectați cu Covid-19, ținuți pe bancă în afara spitalului! „Au dat-o afară cu o ciorbă în caserolă, iar ea are nevoie de oxigen“

stare-de-urgenta-beirut
stare-de-urgenta-beirut

Începând de pe data de 5 august, în Liban vor fi trei zile de doliu național, pentru a onora cei cel puțin o sută de morți. Mai mult decât atât, 4000 de persoane au fost rănite, iar vreme de două săptămâni, în Beirut a fost decretată stare de urgență.

Președintele Franței, Emmanuel Macron a anunțat că urmează să viziteze Libanul, după ce a trimis deja un transport de ajutoare și personal medical.

Oficialii au anunțat că Libanul mai are rezerve naționale de grâne pentru mai puțin de o lună, așa că mai mulți oficiali au anunțat că vor trimite ajutoare.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, avertisment dur după creșterea numărului de infectați cu Covid-19: „Spitalele vor fi copleșite”



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Raed Arafat, despre întoarcerea la starea de urgență! Data probabilă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies