Deși foarte multe persoane se sperie atunci când aud de prepararea faimosului tort egiptean, trebuie să știți că acest desert delicios se prepară extrem de simplu!
Tortul egiptean este un desert extrem de gustos, pe care nu îl găsești la toate cofetăriile. Destul de rar preparat de doamne, în jurul tortului egiptean s-a format, printre gospodine, o idee extrem e greșită- că ar fi un preparat care ridică destul de multe dificultăți.
Citeste si: Rețetă de plăcintă cu iaurt și brânză. Este un desert acrișor, numai bun pentru zilele de vară
Ei bine, doamnelor, vă contrazicem! Dacă vreți să faceți tort egiptean, trebuie să știți că se prepară destul de ușor, iar gustul său incomparabil vă va aduce laudele familiei. Haideți să vă explicăm: foile cu nucă sunt ușor de preparat? Da! Crema de vanilie? Cu siguranță! Iar frișca... sigur nu vă va ridica probleme! Deci, iată cea mai bună și ușoară rețetă de tort egiptean!
Cum se face tortul egiptean? Ingredientele necesare:
Pentru blat (vă vor ieși patru foi), aveți nevoie de: două albușuri, două linguri de zahăr, o lingură și jumătate de făină, 50 grame de nucă măcinată și un vârf de linguriță de sare.
Pentru crema de vanilie veți folosi: opt gălbenușuri, zece linguri de zahăr, 400 mililitri de lapte, două linguri și jumătate de făină, două linguri de amidon alimentar, două plicuri de zahăr vanilinat și aproximativ 150 grame de unt.
Crema de frișcă pentru tortul egiprean se prepară din 300 mililitri de frișcă lichidă, musai îndulcită, 100 mililitri de smântână pentru gătit, două linguri de zahăr (și încă șapte pentru caramel), 200 grame de alune caramelizate, la care mai adăugăm alune sau nuci tocate în funcție de gust, pentru ornare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Otrava din farfurie. Şi tu pui asta în ciorbă, fără să ştii că este extrem de toxic
Mod de preparare tort egiptean: blat, cremă și frișcă
Pentru blaturile cu nucă pe care le vom folosi la tortul egiptean, începem prin a bate albușurile spumă, cu sarea, până ce obținem o spumă pufoasă. Apoi, adăugăm zahărul și continuăm să amestecăm până ce amestecul se omogenizează.
Punem amestecul cu lingura într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt și după ce nivelăm introducem foile în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute la treapta medie, până ce prindo crustă aurie. Este foarte important să nu desprindem blaturile de foile de copt, pentru că vom face acest pas când asamblăm tortul egiptean.
După ce terminăm blaturile, trecem la crema de vanilie. Adăugăm într-un vas cu fund dublu zahărul, gălbenușurile, făina, amidonul și amestecăm bine de tot, până se omogenizează toate ingredientele. Apoi, treptat, adăugăm laptele în timp ce amestecăm continuu în compoziție, pentru a evita cocoloașele.
Citeste si: Cum se pun murăturile toamna. Ce trebuie să conțină, de fapt, zeama în care le bagi?
Punem vasul la foc mic și amestecăm cu ajutorul unui tel, până ce crema tortului egiptean va avea textură ca de budincă. Următorul pas prevede să amestecăm untul spumă cu zahărul vanilinat, iar abia atunci când crema de vanilie se răcește vom amesteca cele doua compoziții, amestecând până se omogenizează complet.
Frișca este cel mai simplu pas din prepararea tortului egiptean, tot ce trebuie să facem este să amestecăm smântâna de gătit cu frișca lichidă și cele două linguri de zahăr, până se obține o compoziție pufoasă.
Țineți minte că vorbeam și despre niște zahăr pentru caramel? Caramelizăm cantitatea rămasă de zahăr într-un ibric și introducem ușor alunele sau nucile. Turnăm amestecul pe o hârtie de copt și lăsăm să se solidifice. În final, introducem caramelul cu nuci într-un blender, până devine bucățele, pentru a putea orna tortul.
La capitolul asamblare, așezăm o foaie, un strat de cremă, unul de frișcă și tot așa până ce terminăm foile. Este foarte important să păstrăm niște cremă pentru a o întinde pe suprafața tortului. Tapetăm apoi tortul cu nuca și caramelul tocat și introducem tortul egiptean în cuptor, pentru aproximativ trei ore. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă de gulaş unguresc! Folosește aceste ingrediente dacă îl vrei ca la carte