Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura? Promitem amintiri de neuitat!

Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura.
Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura.

Să fie relaxare! Să fie aventură! Să fie un loc pentru toate gusturile, de la familiști și până la cei mai mari împătimiți de adrenalină!

Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura. Promitem amintiri de neuitat!  Să fie relaxare! Să fie aventură! Să fie un loc pentru toate gusturile, de la familiști și până la cei mai mari împătimiți de adrenalină!

Aceasta este descrierea unui loc minunat, plin de activități care acoperă toate genurile. Este ca un parc de distracții, unde te bucuri de activități atât de variate, încât simți nevoia să revii în acest loc în fiecare an.

Nu poate fi decât Sicilia, unde esența Italiei se regăsește toată într-o singura insulă, unde se reunesc mai multe minuni ale naturii și zone fantastice de vizitat, precum vulcanul activ Etna, râul Alcantara format în urma unei erupții și cu aspect de diamant negru topit, vastele culturi de struguri și măsline unde te poți bucura de o degustare în stil italian, minunatele hoteluri cu plaje private, siturile arheologice ale Taorminei, o plimbare pe malul mării călare pe un cal alb, seratele de pe malul mării din Catania.

Și lista continuă!

Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura.
Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura.

Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura. Promitem amintiri de neuitat! Situată la sud de continentul Italiei, Sicilia este una din cele mai mari insule ale marii Mediterane și este separată de continentul Italiei prin strâmtoarea Messina. Cele mai mari orașe care se regăsesc în insula Sicilia sunt Catania, Agrigento, Palermo, Enna, Caltanissetta, Ragusa, Siracusa, Messina și Trapani.

Fiecare dintre acestea are o notă turistică deosebită și reunește multe locuri mirifice care merită a fi vizitate. Pe lângă cele menționate, merită adăugată pe listă și stațiunea Taormina, un centru turistic important cu un amfiteatru grecesc ce ofertă priveliști fantastice spre vulcanul Etna și coasta Siciliei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Cazare Delta Dunarii in conditii de lux si la un pret accesibil pentru oricine

Situat în apropiere de orașul Catania, vulcanul Etna are o înălțime estimată la 3340 metri, care variază de la an la an în funcție de activitatea seismică și de erupție a vulcanului, unde craterele se prăbușesc și se formează din nou, cu fiecare explozie și râu de lavă întărită.

Estimările sugerează că vulcanul Etna erupe odată la fiecare 3 luni, în timp ce o erupție majoră care distruge zona și ajunge în satele și orașele din apropiere are loc odată la 150 de ani.

Aria de acțiune distrugătoare a vulcanului se întinde pe o suprafață de aproximativ 1250 km pătrați și este atât de largă mulțumită proprietăților de conservare și izolare a lavei care, odată ce a erupt printr-un crater și acesta s-a întărit, craterul respectiv se sigilează, erupțiile noi construind cratere noi în alte zone de proximitate.

Proprietățile de conservare a lavei ce provine din vulcanul Etna sunt atât de puternice încât iarna, răul de lavă format nu topește zăpada, ci o conservă, rocile intarindu-se peste stratul de zăpadă. Exista pâlcuri de zăpadă ascunse în zonele eruptive care datează încă din anii 2000 și care sunt conservate. Astfel s-au format de-a lungul timpului peste 400 de cratere.

Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura. Promitem amintiri de neuitat!
Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura. Promitem amintiri de neuitat!

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În ciuda aspectului distructiv al vulcanului, poalele acestuia sunt dens populate. Acest aspect este dat de fertilitatea deosebită a solului, existând în jurul vulcanului numeroase culturi de viță de vie, măslini și pomi fructiferi diverși. Fertilitatea solului este dată de cenușa vulcanică adusă de erupții.

Turismul în zona vulcanului Etna este foarte dezvoltat și cuprinde activități de genul excursiilor la diverse altitudini ale muntelui și inclusiv activități de ski pe timp de iarnă. Regiunea este declarata drept parc national încă din anul 1981.

Citeste si: Ela Crăciun, vacanță de vis în Bucovina! A renunţat la Thailanda în favoarea României! "A meritat"

Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura. Promitem amintiri de neuitat! Telecabinele urcă până la altitudinea de 2600 de metri, după care niste camioane speciale pot duce turiștii până la altitudinea de 2900. De acolo se pot organiza excursii până în vârf, respectiv craterul Voragine, cu ajutorului unui vulcanolog specializat, care promite o priveliște de neuitat pe marginea craterului activ. Excursiile până în vârf se pot organiza doar în perioadele în care vulcanul nu prezintă risc major de erupție.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies