Iată câteva sfaturi pentru a prepara acasă, o citronadă ca la carte
Atunci când vine vara, toată lumea ar sta la terasă și ar bea un pahar de citronadă cu gheață. Dar cum se face, de fapt, citronada?
Ei bine, pentru a ști cum se prepară citronada, trebuie mai întâi să știm ce este aceasta.
Conform DEX, este o băutură răcoritoare din zeamă de lămâie, apă și zahăr și este sinonim cu limonada.
Unele persoane spun că citronada ar fi preparată din zeamă de lămâie combinată cu citrice, de aceea și culoarea este diferită față de limonadă.
Citeste si: Ai probleme cu rinichii? Alimentele astea te scapa de probleme!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Etimologia cuvântului citronadă
Cuvântul citronadă este preluat din limba franceză( fr. citronnade), la fel ca și limonadă (fr. limonade). Deși aparent cele două cuvinte sunt sinonime, preparatele în sine par a fi diferite.
În citronadă se spune că se pot adăuga mai multe feluri de citrice, iar în limonadă, doar lămâie.
Citeste si: Limonadă delicioasă cu piure de pepene roșu și mentă! Îţi lasă gura apă...Cum o prepari?
Citronada este bogată în Vitamina C și ajută corpul la detoxifiere. De asemenea, reduce senzația de foame și îți dă energie.
Cum se prepară citronada
Pentru a prepara o citronadă la fel de bună ca cea pe care o comandăm la terase pe timpul verii, avem nevoie de apă minerală (carbogazoasă), lămâi și alte citrice, zahăr și miere.
Înainte de a începe să stoarcem lămâile, trebuie să le spălăm bine. Pentru a reuși să scoatem cât mai mult suc din ele, de preferat ar fi să le păstrăm înainte de stoarce la temperatura camerei sau să le punem în apă fiartă.
După ce lămâile au fost stoarse, se adaugă mierea și se amestecă până când aceasta se dizolvă.
După preferințe, se pot adăuga și frunze de mentă sau cuburi de gheață.
Nimic nu este mai revigorant decât o băutură răcoritoare pe care putem s-o preparăm acasă.