Te-ai întrebat vreodată care sunt secretele gospodinelor pentru marinarea cărnii de porc? De acum și tu poți face la fel!
Carnea este un aliment bogat în proteine. Aceasta nu este bună doar pentru sportivi, deoarece le dă energie și forță pentru a-și continua antrenamentele, ci ajută pe oricine să-și mențină o dietă echilibrată, asigurând o bună parte din necesarul zilnic de proteine și nutrienți.
Dacă este consumată în cantități corecte, alături de salate, carnea ne ajută în lupta cu kilogramele în plus.
Totuși, un consum prea mare de carne mărește colesterolul și ne încetinește digestia, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni ale tractului digestiv, precum constipația.
Citeste si: Rețetă de gulaş unguresc! Folosește aceste ingrediente dacă îl vrei ca la carte
Cum alegem carnea?
Atunci când ne decidem să facem un drum până la supermarket pentru a cumpăra carne, trebuie să fim atenți, totuși, la câteva aspecte.
În primul rând, orice tip de carne am vrea să cumpărăm, aceasta trebuie ținută la rece și ambalată corespunzător.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Carnea refrigerată trebuie ținută la aproximativ 0-4 grade iar carnea congelată la o temperatură de -12 grade.
Citeste si: Rețetă de caltaboș muntenesc. Cum se prepară și ce ingrediente folosim
În al doilea rând, aspectul cărnii este foarte important. Carnea de pui trebuie să aibă o culoare roz, carnea de porc trebuie să fie trandafirie iar carnea de vită trebuie să fie roșie.
Atunci când vrem să alegem carne de porc, trebuie să ținem cont de următoarele aspecte: carnea nu trebuie să fie nici foarte tare, dar nici foarte moale, iar atunci când o atingem cu degetul trebuie să revină la forma inițială.
Citeste si: Dieta DASH, cea mai eficientă dietă din lume
Cum marinăm carnea de porc
Marinarea este un proces prin care carnea devine mai suculentă și rezistă mai bine uscării atunci când se gătește.
Marinarea se mai numește și baiț și se realizează prin punerea cărnii într-un lichid, cu multe condimente.
Lichidul în care se adaugă carnea este compus din ulei, vin, sos de roșii, suc de lămâie, oțet sau iaurt.
Pentru a reuși să marinăm carnea de porc ca la carte, secretul este să o ținem în baiț câteva ore.
Carnea de porc, de pui și de curcan se ține la frigider între două și patru ore.
Citeste si: Cum se fierbe slănina înainte să fie afumată. Rețeta perfectă pentru un gust suprem