Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Este vorba despre două simptome noi

Simptome coronavirus
S-au descoperit noi simptome care ar putea indica infectarea cu noul coronavirus.

Potrivit specialiștilor, au fost descoperite două noi simptome care ar putea indica faptul că ai fost infectat cu noul coronavirus.

În ultima perioadă, dat fiind faptul că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut extrem de mult la nivelul întregii planete, specialiștii încearcă să creeze cât mai multe conexiuni între simpromele manifestate de pacienți și infecția cu noul coronavirus, astfel încât să prevină răspândirea infecției la scară mai largă.

Citeste si: Incredibil! Această boală crește riscul de deces al pacienților care au coronavirus cu aproape 50%! Foarte mulți români o au

Dacă până acum știam că simptome precum tusea și febra sunt extrem de comune, în cazul infectării cu noul coronavirus COVID-19, se pare că cercetătorii au găsit încă două simptome care pot fi asociate cu contactarea coronavirusului de către o persoană sănătoasă.

Coronavirus simptome
Cele mai noi simptome care indică faptul că au coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Dacă manifești aceste simptome, ai putea fi infectat cu noul coronavirus COVID-19

Potrivit specialistului Carmen Dorobăț, managerul spitalului de Boli Infecțioase din Iași, în ultima perioadă au apărut mai multe cazuri de coronavirus care debutează cu simptome care nu sunt respitorii. Febra, tusea, greutatea în respirație, oboseala, durerea musculară, pierderea mirosului sau a gustului, durerea în gât, congestia nazală și greața sunt simptomele care erau deja cunoscute în cazul infectării cu noul coronavirus, însă au fost descoperite două noi simptome pe care trebuie să le iei în calcul, dacă bănuiești că ai avea COVID-19.

Citeste si: Părintele Calistrat, suspect de COVID-19. El recomanda contra infectării gargara cu apă și sare și "o gură de țuicuță"

Coronavirus
Durerea de stomac, unul dintre simptomele noului coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Durerile puternice de cap ar putea fi simptome ale infectării cu noul coronavirus, chiar și în lipsa febrei sau a tusei seci. Potrivit celor mai noi informații, durerea de cap este unuș din simptomele care apare tot mai des imediat după infectarea cu noul coronavirus.

„Aş sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv şi debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzaţia de ameţeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar aceşti pacienţi au avut totuşi test pozitiv COVID,” a explicat Carmen Dorobăț, relevând că și durerile abdominale și scaunele frecvente pot fi asociate cu noul coronavirus.

Citeste si: Care sunt diferențele dintre alergie și Covid-19: „Acesta este primul semn distinctiv”



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Nelu Tătaru, avertisment: „Avem o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies