Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important: „2000 de infectări pe zi”

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru despre cazurile de coronavirus

Ce a spus Nelu Tătaru despre numărul de infectați cu noul coronavirus din România. Care este scenariul posibil.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că România riscă să ajungă într-un adevărat colaps în cazul în care nu se vor respecta minimele măsuri de precauție pentru combaterea noului coronavirus. De asemenea, ministrul a anunțat că s-ar putea ajunge la 2000 de infectări zilnic.

„Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (…) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni”, spunea Tătaru.

Întrebat dacă nu trebuiau amânate unele măsuri de relaxare şi începerea anului şcolar, Tătaru a afirmat: ”Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate.

Citeste si: O tânără din România, vindecată de Covid-19, a avut un simptom rar al bolii: „Faceți orice ca să nu vă îmbolnăviți”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 (…) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”.

Citeste si: Începerea anului școlar 2020. Profesorii nu mai intră în clasă cu catalogul!

Citește și: Francesca, dezvăluiri inedite din „Casa iubirii”, după eliminare. Ce se întâmplă, de fapt, între Patrick și Bianca: „E mai mult decât o simplă atracție”- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Avertismentul lui Tătaru: cum se ajunge la 2000 de infectări

Tătaru a spus că se poate ajunge la peste 2.000 de infectări zilnic, dacă nu vor fi respectate regulile de protecţie. „Avem nişte griji cum trimitem copiii la şcoală, dar nu ne uităm că în parcuri sunt copii şi nu le asigurăm anumite condiţii. (…) Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi, pentru că acest virus nu va pleca aşa de uşor”, a mai declarat Tătaru.

„Cred că ne-am făcut treaba, şi destul de bine, şi chiar în a doua parte cînd a trebuit să ne luptăm nunum ai cu virisul, ci şi cu opţiuni politice de altă orientare. Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii, care nu exclude revenirea României la starea de urgență.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Adelina Pestrițu, declarații emoționante după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus: „Așa e în viață...”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Începerea anului școlar 2020. Profesorii nu mai intră în clasă cu catalogul!

„Ne recunoști că v-ați văzut în afară”. Rebecca aduce acuzații dure împotriva lui Antoni și a lui Criss. Cum se apără cei doi concurenți de la „Casa iubirii”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies