Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență: „Suntem pregătiți!”

Nelu Tataru
Nelu tataru avertisment despre reintrarea României în stare de urgență.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a discutat în cadrul unei emisiuni despre o posibilă revenire a țării noastre la stare de urgență, în următoarele luni.

Potrivit Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, Guvernul României este pregătit pentru orice decizie ar fi necesară în România, pentru a opri evoluția nefavorabilă a epidemiei de coronavirus. Autoritățile au pregătit mai multe scenarii, în funcție de contextul epidemiologic în care ne vom afla.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre primii români care vor primi vaccinul împotriva Covid-19

În cadrul unei emisiuni de la B1TV, Nelu Tătaru a primit o întrebare care, fără doar și poate, se află în subconștientul tuturor românilor: care este posibilitatea ca România să ajungă în scenariul stării de urgență,

în această iarnă? Astfel, Ministrul Sănătății a explicat că există numeroase opțiuni și proceduri din care autoritățile pot alege, totul depinzând de evoluția crizei sanitare.

„În acest moment, mergem pe un scenariu în care am redeschis niște activități, în care am revenit la școală, în care avem alegeri locale și în care urmează un sezon rece. Avem pregătite scenarii, protocoale de aplicat, trebuie doar să fim conștienți că se desfășoară în anumite condiții,” a explicat Nelu Tătaru

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Tratamentul care reduce semnificativ riscul să mori de coronavirus. Descoperire de ultima oră

Nelu Tataru
Nelu Tataru avertisment despre intrarea României in stare de urgenta.[Sursa foto: Hepta]

Se introduc noi măsuri în România?

„Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (…) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni.

Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate.

Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta.

(…) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 (…) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Citeste si: Managerul Spitalului Victor Babeș, declarații îngrijorătoare despre începerea anului școlar: „Un izvor de infecție”



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Alexandru Rafila, despre primii români care vor primi vaccinul împotriva Covid-19

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies