Budinca de chia are un gust excelent, este sănătoasă și extrem de ușor de preparat. Iată care sunt cele mai delicioase rețete, pe care le puteți pregăti cu lapte de cocos sau de migdale.
Budincile de chia au început să fie din ce în ce mai consumate și de români, mai ales de către cei care își doresc un stil de viață mai sănătos. Le puteți mânca la micul dejun sau ca desert.
Budincă de chia cu lapte de cocos, un deliciu sănătos
Citeste si: 3 rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola
Citeste si: 3 Mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat
Chia este un aliment bogat în acizi grași omega 3 și omega 6, este sățioasă, dar în același timp este și gustoasă. În combinație cu laptele de cocos, recunoscut de asemenea pentru beneficiile pe care le aduce organismului, rezultă un desert sănătos, dar și blând cu silueta.
Noi v-am pregătit o rețetă de budincă de chia cu lapte de cocos și cafea, care poate înlocui cu succes micul dejun, mai ales în diminețile în care sunteți pe fugă și nu aveți timp să vă preparați ceva mai consistent de mâncare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Iată ingredientele de care aveți nevoie:
- o cană de lapte de cocos
- 125 ml cafea fiartă
- 4 linguri nucă de cocos răzuită
- 4 linguri semințe de chia
- 4 linguri fulgi de ovăz
- două linguri de miere
Într-un castron, amestecați nuca de cocos răzuită cu fulgii de ovăz și cu semințele de chia.
După aceea, adăugați laptele de cocos, cafeaua, care trebuie să fie rece, și mierea. Amestecați foarte bine toate aceste ingrediente și puneți compoziția la frigider pentru 3-4 ore. Aveți grijă să stea în vase închise ermetic.Budincă de chia cu lapte de migdale și fructe, energie la pahar
Citeste si: Ce se pune în plăcinta cu mere, ca să iasă ca a bunicii
Citeste si: Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă. Gustul îți va aduce aminte de copilărie
Este important de știut că semințele de chia reprezintă un adevărat izvor de sănătate. Dacă nu ne credeți, cifrele vorbesc de la sine: au de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul și de două ori mai mult potasiu în comparație cu bananele.
Așadar, nu aveți niciun motiv plauzibil pentru a evita acest aliment.
Dacă lângă chia punem și fructe, dar și lapte de migdale, cu siguranță organismul nostru ne va mulțumi. Laptele de migdale este perfect și pentru cei care vor să țină post, dar și pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.Mai întâi, hai să vedem ce ne trebuie pentru a pregăti budinca de chia cu lapte de migdale și fructe:
- 80 gr chia
- 600 ml lapte de migdale
- îndulcitor (opțional)
- 450 gr de căpșune
- fulgi de ciocolată
- căpșune
- piersici
- migdale
- mentă
Din aceste ingrediente o să vă iasă 4 porții, deci dacă vreți mai puțină budincă, reduceți din ingrediente. Puneți laptele de migdale într-un castron, apoi adăugați semințele de chia și amestecați foarte bine, pentru ca semințele să nu se lase la fund.
Dacă vreți ca budinca să fie mai dulce, puneți miere sau un îndulcitor. Este la fel de gustoasă și fără. Compoziția obținută se lasă o jumătate de oră în castron, iar apoi se toarnă în pahare. Între timp, curățați căpșunele de codițe și spălați-le. Nu uitați să puneți câteva deoparte, pentru a decora budinca.
/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1646/20101960/1/pudding-chia-basic-1440x960.jpgCăpșunele pentru budincă se pasează până obținem un piure. Jumătate din această compoziție se pune în budinca de chia și se amestecă bine, iar cealaltă jumătate se toarnă deasupra. Budincile se decorează cu bucățele de piersici, migdale tăiate și frunze de mentă.