7 tipuri de pantofi bărbătești eleganți

7 tipuri de pantofi bărbătești eleganți
7 tipuri de pantofi bărbătești eleganți

Orice bărbat poate avea pantofi eleganți, indiferent ce model alege. Iată ce poți alege:

Tipuri de pantofi eleganți bărbătești

Pantofi Oxford

Pantofii Oxford sunt pantofi comozi și eleganți. Sunt cei mai versatili pantofi de bărbați, adică se potrivesc și cu ținute elegante, dar și cu ținute casual/office, aș că nu ar trebui să lipsească din garderoba ta. Pot fi combinați cu un costum din trei piese, dar de asemenea îi poți alege pentru un look smart (cămașă, jeanși, sacou).

Dacă mergi pe pantofi Oxford de piele, varianta cromatică negru sau maro, nu ai cum să dai greș. 

Pantofi Brogue

Pantofii Brogue sunt eleganți și au un design aparte. Este un model versatil și este potrivit atât pentru o ocazie specială, cât și pentru o ținută casual.  

Pantofi  Derby

Pantofii Derby sunt cei mai comozi pantofi bărbătești.  Au devenit remarcați ca pantofi sport sau de vânătoare pe la mijlocul secolului al XIX-lea.

Sunt foarte versatili, pentru că îi poți alege pentru birou, pentru un eveniment, indiferent de cum te îmbraci, elegant (costum) sau casual.

Pantofi Monk Strap

Pantofii Monk Strap sunt inspirați din încălțămintea pe care o purtau călugării. În Europa au apărut  pe la începutul anilor 1000. Sunt considerați mai puțin eleganți decât pantofii Oxford, dar mai eleganți decât pantofii Derby. Pot fi găsiți într-o varietate de culori și modele.

Ies în evidență printr-o cataramă sau două, de pe laterala pantofului, dar și prin vârful rotunjit. 

Loafers/ mocasini

Pantofii tip loafers sunt foarte comozi, măcar pentru că nu au șireturi și sunt foarte practici, se trag pe picior foarte ușor și se scot la fel de ușor. În SUA se consideră că sunt potriviți pentru ținute formale, dar pe continentul european se crede că se potrivesc mai bine ținutelor casual.

Este adevărat că în America pantofi au o talpă subțire, au vârful rotunjit și pielea este prelucrată pentru a părea lucioasă, ceea ce îi face mai degrabă potriviți pentru un eveniment formal. Pantofii tip loafers sunt confecționați dintr-un material ușor și sunt pantofii ideali pe vreme de vară, cînd piciorul poate respira în voie. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Tassel Loafers

Acesta este un model de mocasini mai special, în sensul că au o pereche de ciucurași  în față. Sunt nonconformiști și comozi. Se pot purta cu ținute bărbătești casual cu tentă elegantă. 

Ghete Chelsea

Ghetele Chelsea au o îndelungată istorie, vin tocmai din era victoriană. Au fost patentate la mijlocul secolului al XIX-lea, dar sunt și astăzi foarte apreciate pentru eleganță și comoditate.

Pot fi purtate cu un costum nonconformist, sau cu blugi si o cămașă în carouri. Specificitatea acestui tip de ghete este aceea că sunt susținuți pe gleznă cu ajutorul unui material elastic. De fapt sunt o prelungire pe gleznă a tipurilor de pantofi precedente.

Cum alegi pantofii bărbătești

Alegerea pantofilor ține de personalitate în principal. Există câteva aspecte care pot fi luate în considerație: 

Prețul: este un criteriu important. Reține totuși că o pereche de pantofi eleganți și de calitate superioară nu poate avea un preț derizoriu.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Culoarea: pantofii negri sunt cei mai eleganți, indiferent de culoarea costumului pe care îl porți (bleumarin, gri, negru). Reține că nuanțele de maro se potrivesc mai bine costumelor deschise la culoare.

Șireturile: șireturile nu dau o notă de eleganță, în mod evident. Există o excepție, care se datorează modelului pantofilor: pantofii Oxford. Reține totuși că modelul de aranjare a șireturilor este în paralel, nu prin încrucișare.

Tipul de material: pielea întoarsă este mai puțin elegantă decât lacul. Nu este obligatoriu să participi la o întîlnire formală sau la un eveniment important neapărat în pantofi de lac. 

Materialul talpei: talpa din cauciuc este mai rezistentă și mai comodă decât talpa din piele. Cauciucul nu alunecă pe pardoseala de marmură. Producătorii au început să realizeze combinații între cauciuc și piele. 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies