Mulți pacienți cu forme grave de Covid-19 nu mai răspund la tratament! Avertismentul medicilor

Coronavirus Romania
Bolnavi de Covid-19

Mai mulți medici au observat un fapt îngrijorător despre pacienții infectați cu Covid-19. Ce semnal de alarmă au transmis, după această constatare.

Beatrice Mahler, Managerul Institutului Marius Nasta, a declarat că mai mulți dintre pacienții infectați cu Covod-19 care ajung la spital cu forme grave sau moderate nu mai răspund la tratament.

La peste 7 luni de la declararea pandemiei de coronavirus, aproape 32 de milioane de persoane din întreaga lume au fost infectate cu Covid-19, iar 975000 de persoane au murit, în timp ce 62000 de persoane din întreaga lume se află în stare gravă sau critică, potrivit worldometers.info.

Specialistul de la Marius Nasta îi îndeamnă pe cei care au simptome de Covid-19 să sune la DSP pentru a face testul, înainte de a merge la spital.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„La noi efortul este maxim, nu am simțit deloc o relaxare în ceea ce privește numărul de cazuri, dimpotrivă, cazurile care sunt prezente pe secție sunt cu forme severe și moderate, tot mai multe forme care se remit mult mai dificil sub tratament,

pacienți care sunt pe toate grupele de vârstă, n-aș putea spune că sunt doar pacienți vârstnici sau pacienți cu comorbidități. E adevărat, la ei formele sunt mult mai dificile și mult mai greu de manageriat, pentru că apar dezechilibre și pe celelalte patologii”, a spus Mahler la Digi24.

Mijloacele de transport în comun, de evitat în cazul infectării

Totodată, medicul Beatrice Mahler a pus accentul pe importanța evitării mijloacelor de transport în comun, atunci când pacientul prezintă simptome.

coronavirus
coronavirus

„Un lucru pe care îl sesizăm tot mai mult în ultimele zile și care a crescut foarte mult presiunea pe activitatea colaterală activității din secție sunt cazurile de pacienți cu simptomatologie, pacienți suspecți, care se prezintă de bunăvoie la spital pentru evaluare și testare.

E foarte bine că fac asta, dar ar fi și mai bine dacă ar respecta reglementarea în care telefonul dat către DSP aduce cu sine recoltarea la domiciliu și atunci pacientul nu s-ar mai deplasa – și sper că nu se deplasează cu mijloacele de transport

în comun”, a adăugat ea.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Se introduc noi măsuri restrictive! De joi, barurile și restaurantele se vor închide mai devreme

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies