Brioșele sunt ideale pentru un desert rapid și ieftin. Le puteți face cu ciocolată, cu fructe sau simple, cu iaurt. Iată care sunt cele mai bune rețete de brioșe pufoase și aromate.
Vreți să faceți ceva dulce pentru cei dragi, dar nu aveți prea mult timp la dispoziție? Noi venim cu soluția ideală. Brioșele reprezintă unul dintre deserturile care se prepară cel mai repede și nici nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. În plus, aveți la dispoziție mai multe variante de brioșe, în funcție de preferințele fiecăruia.
Cele mai bune rețete de brioșe cu ciocolată
Atunci când vine vorba de deserturi, ciocolata ocupă, de departe, primul loc în topul preferințelor.
Noi am găsit cele mai bune două rețete de brioșe cu ciocolată, pe care le veți mânca fără să clipiți.
1. Brioșe cu fulgi de ciocolată
Acest desert va fi, cu siguranță, pe placul tuturor, pentru că îmbină perfect gustul fin al ciocolatei cu aroma inconfundabilă de vanilie.
Ingrediente:
- 240 g făină
- 150 g fulgi de ciocolată
- 150 g zahăr
- 100 g unt moale
- 80 ml lapte
- 4 ouă
- o linguriță și jumătate de praf de copt
- esență de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Într-un bol, puneți zahărul și untul moale și mixați foarte bine. După aceea, adăugați ouăle, unul câte unul și mixați în continuare. Puneți și esența de vanilie și amestecați bine. Apoi adăugați și făina, puțin câte puțin, în timp ce mixați. Turnați și laptele și omogenizați bine. La final, puneți praful de copt și sarea și apoi adăugați și fulgii de ciocolată.
Turnați compoziția în formele speciale de brioșe, presărați deasupra fulgi de ciocolată și băgați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
2. Brioșe cu ciocolată
Pentru cei care adoră gustul intens al ciocolatei, brioșele cu interior lichid de ciocolată reprezintă varianta ideală de desert.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 220 de grame de ciocolată cu 70% cacao
- 120 de grame de unt cu 80% grăsime
- 80 de grame de făină
- 4 ouă
- 100 de grame de zahăr
- un praf de sare
- esență de vanilie
Mod de preparare:
Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o într-o cratiță, împreună cu untul. Topiți ciocolata la bain-marie. După aceea, amestecați făina cu zahărul și cu sarea și adăugați-le peste ciocolată. Omogenizați foarte bine compoziția. Adăugați ouăle, pe rând, în timp ce amestecați. La final, puneți și esența de vanilie.
Aluatul de brioșe se pune în forme și se bagă la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.
Dacă vreți ca interiorul brioșelor să fie lichid, lăsați-le la cuptor doar 10 minute.Brioșele cu iaurt și fructe, un desert sănătos și răcoritor
Dacă nu agreați în mod special deserturile cu ciocolată, puteți face brioșe cu fructe sau simple, cu iaurt. Puneți-vă imaginația la treabă și creați-vă propriile rețete, în funcție de ceea ce vă place. Noi vă oferim 3 astfel de rețete de brioșe cu fructe și iaurt, pe care cu siguranță le veți prepara de mai multe ori.
1. Brioșe pufoase cu zmeură
Ingrediente:
- 250 g făină
- două lingurițe praf de copt
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 200 g iaurt
- 75 g unt topit
- două oua
- 125 g zmeură
Mod de preparare:
Amestecați făina cu praful de copt, cu zahărul și cu sarea. Iaurtul, untul topit și ouăle se amestecă între ele și apoi se toarnă peste făină. Omogenizați foarte bine compoziția. După aceea, turnați aluatul în formele de brioșe, puneți zmeură și băgați la cuptor. Vor fi gata în aproximativ 20 de minute.
2. Brioșe extrem de aromate cu afine
Ingrediente:
- 5 ouă
- 120 g zahăr
- un praf de sare
- vanilie
- 50 g ulei
- 150 g făină
- 250 g afine
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Puneți ouăle într-un castron, adăugați zahărul, vanilia și un praf de sare și mixați foarte bine. Adăugați uleiul și amestecați până la omogenizare. La final, puneți și făina, dar și coaja de lămâie și încorporați toate ingredientele. Adăugați jumătate din cantitatea de afine și turnați compoziția în formele de brioșe. Deasupra puneți din nou afine și apoi băgați tava la cuptor. Brioșele vor fi gata în aproximativ 20 de minute.
3. Brioșe cu iaurt
Ingrediente:
- 150 g iaurt
- 3 ouă
- două lingurițe praf de copt
- un praf de sare
- 150 ml ulei
- două pahare zahăr
- 3 pahare de făină
Mod de preparare:
Mixați ouăle cu iaurtul și cu uleiul. Separat, amestecați făina cu zahărul, cu praful de copt și cu sarea. Peste această compoziție, adăugați amestecul de iaurt cu ouă. Omogenizați foarte bine ingredientele, apoi puneți compoziția în formele de brioșe. Băgați tava la cuptorul preîncălzit pentru cel mult 20 de minute.