Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!

Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!
Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!

Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare! Se mai numește și pojarniță în termeni populari, iar denumirea sa de specialitate este Hypericum perforatum. Sunătoarea se numără printre plantele care sunt folosite foarte frecvent în scop terapeutic, mulțumită beneficiilor multiple pe care aceasta le aduce. Sunătoarea se administrează de obicei sub formă de ceai, dar poate fi regăsită și sub formă de capsule ori tincturi diverse. Sunătoarea este folosită des ca adjuvant la îmbunătățirea stării de sănătate, cât și pentru ameliorarea mai multor simptome mulțumită principiilor active pe care aceasta le conține. Prezentam în cele ce urmează proprietățile acestei plante minunate, cât și beneficiile pe care le aduce și moduri diferite de utilizare.

Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare! Se mai numește și pojarniță în termeni populari, iar denumirea sa de specialitate este Hypericum perforatum. Sunătoarea se numără printre plantele care sunt folosite foarte frecvent în scop terapeutic, mulțumită beneficiilor multiple pe care aceasta le aduce. Sunătoarea se administrează de obicei sub formă de ceai, dar poate fi regăsită și sub formă de capsule ori tincturi diverse. Sunătoarea este folosită des ca adjuvant la îmbunătățirea stării de sănătate, cât și pentru ameliorarea mai multor simptome mulțumită principiilor active pe care aceasta le conține.

Prezentam în cele ce urmează proprietățile acestei plante minunate, cât și beneficiile pe care le aduce și moduri diferite de utilizare.

Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!
Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!

Ce este sunătoarea

Sunătoarea este o plantă erbacee care creste în mai multe regiuni precum Europa, America, Australia, Noua Zeelanda și Asia de Est, aceasta regasindu-se de obicei în zonele de câmpie și de deal. Poate fi recunoscută ușor mulțumită florilor sale galbene în forma de stea, a frunzelor ovale și a tulpinii care ajunge cu aproximație până la 30 de centimetri înălțime.

Sunătoarea poate creste și până la un metru înălțime daca îi sunt oferite condițiile de mediu necesare. Florile de sunătoare se culeg vara, de obicei în lunile iunie- iulie și se lasă la uscat în locuri umbrite.  

Citeste si: Ce beneficii pentru sănătate are mușețelul. Află totul aici!

Ce conține sunătoarea

Hipericina este un principiu activ care se regăsește în compoziția sunătoarei, cu puternice proprietăți antiseptice, antivirale și antidepresive.

O alta substanță importantă care se regăsește în compoziția sa este hiperforina, cu proprietăți antidepresive, antibacteriene și calmante. Putem menționa un aspect important și anume că sunătoarea a fost inclusă în numeroase studii dedicate depresiei iar rezultatele indică faptul că aceasta are un efect benefic și, daca este consumată în anumite doze, acesta este similar cu cel al  medicamentelor antidepresive.

Citeste si: Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ce beneficii oferă sunătoarea

Consumul de sunătoare aduce următoarele beneficii:

- combate stările depresive, de anxietate sau de insomnie;

- asigura funcționarea normală a sistemului hepato-biliar;

- reduce inflamațiile;

- ameliorează simptomele de gripă și răceală;

- ameliorează migrenele;

- ajuta la vindecarea mai rapidă a rănilor;

- atenuează durerile de stomac.

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies