Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!

Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!
Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!

Anghinarea este folosită atât în gastronomie, pentru gustul delicios pe care îl oferă salatelor, cât și în medicina naturistă, în special pentru rădăcina și frunzele acesteia care au efecte benefice multiple asupra ficatului, sănătății inimii și ca adjuvant în reducerea nivelului de colesterol în sânge. Vorbim în cele ce urmează despre aceste aspecte, cât și multe alte detalii importante.

Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat! Anghinarea este folosită atât în gastronomie, pentru gustul delicios pe care îl oferă salatelor, cât și în medicina naturistă, în special pentru rădăcina și frunzele acesteia care au efecte benefice multiple asupra ficatului, sănătății inimii și ca adjuvant în reducerea nivelului de colesterol în sânge. Vorbim în cele ce urmează despre aceste aspecte, cât și multe alte detalii importante.

Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!
Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!

Desi majoritatea oamenilor consideră anghinarele ca fiind legume, în realitate acestea sunt plante ierboase perene care aparțin familiei „Asteraceae”, denumirea științifică a acestora fiind de „Cynara scolymus”. Din aceeași familie face parte și floarea soarelui. Anghinarele sunt originare din sudul Europei, respectiv zona mediteraneană și sunt cultivate cu precădere în Spania, Franța și Italia.

Anghinarele pot fi recunoscute foarte ușor după lobul format din mugurii de culoare violacee, care sunt grupați în vârful plantei.

Semănând la formă cu un ciulin, anghinarea conține 80% apă, restul ingredientelor fiind reprezentate de proteine, grăsimi și carbohidrați, fibre, calciu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6 și B9.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Ce beneficii pentru sănătate are mușețelul. Află totul aici!

Beneficiile susținute științific e ale consumului de anghinare

Datorită complexului de principii active pe care anghinarea le are în structura sa, planta este recunoscută pentru o serie de beneficii, intrând în compoziția unor suplimente alimentare și produse cu rol hepatoprotector. Printre acestea se numără:

  • Poate contribui la scăderea nivelului de zahar din sânge
  • Oferă suport în reglarea tranzitului intestinal
  • Contribuie la menținerea unui nivel normal de colesterol în sânge
  • Poate ajuta la detoxifierea ficatului și a vezicii biliare
  • Poate oferi suport în reglarea tensiunii arteriale

Citeste si: Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

În concluzie, este recomandat să consumăm anghinare în mod regulat, introducandu-le pe acestea în dieta noastră, în special prin prepararea de salate, sau sub formă de murături ca toping la fripturi și alte mâncăruri, pentru că aduc nenumărate beneficii pentru sănătate.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies