Fundația Speranța marchează Ziua internațională a animalelor inaugurând primul muzeu din România dedicat câinilor fără stăpân

Primul muzeu din România dedicat animalelor fără stăpân
Primul muzeu din România dedicat animalelor fără stăpân 2020

Cu ocazia Zilei internaționale a animalelor, Fundația Speranța va găzdui un eveniment special, în cadrul căruia va fi inaugurat primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân.

Evenimentul va avea loc pe data de 4 octombrie 2020, între orele 10:30-15:30, la adăpostul Speranța, aflat în Popești-Leordeni, în imediata apropiere a capitalei. Evenimentul va marca începutul unei campanii organizate de Animal Society, în parteneriat cu VIER PFOTEN și Fundația Speranța.

Intitulată „Mesagerii Speranței”, aceasta va avea drept obiectiv promovarea adopțiilor de câini din adăpostul Speranța, în special cu sprijinul persoanelor publice.

Astfel, mai multe vedete și lideri de opinie dornici să sprijine cauza câinilor fără stăpân au răspuns invitației de a sărbători Ziua internațională a animalelor alături de noi și de cei 550

de câini de la adăpostul Speranța. Aceste personalități vor deveni, astfel, adevărați mesageri ai speranței chiar în ziua în care animalele din întreaga lume sunt- sau ar trebui să fie- în centrul atenției.

Muzeu pentru animalele fără stăpân
Muzeu pentru animalele fără stăpân România[Sursa foto: Fundatia Speranta]

Invitații vor avea ocazia să facă un tur al adăpostului, să afle povestea sutelor de câini care își așteaptă adoptatorii și să viziteze primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân.

Acesta are o poveste specială și reprezintă un omagiu adus fondatorului organizației internaționale VIER PFOTEN, Heli Dungler, care a luptat pentru bunăstarea animalelor din România timp de aproape două decenii și care s-a stins din viață în mod tragic la începutul acestui an.

„Pentru noi, Ziua internațională a animalelor a fost mereu un prilej de bucurie, o ocazie de a vorbi despre importanța acestora și de a promova bunăstarea animalelor.

Anul aceasta, bucuria ne este umbrită de pierderea lui Heli Dungler, un prieten drag, căruia îi datorăm enorm și care a reușit să schimbe mentalități și să salveze nenumărate animale. Am decis să deschidem, în memoria sa, primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân. Este vorba despre prima clinică veterinară mobilă folosită vreodată în România, un autobuz adus în țară în 1999 chiar de Heli. Grație unor veterinari dedicați, peste 70.000
de animale au fost sterilizate în aproape 10 ani în această clinică, care a fost dotată cu instrumentarul original și transformată în muzeu.” declară Florina Tomescu, președintele Fundației Speranța.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Muzeu pentru animalele fără stăpân
Muzeu pentru animalele fără stăpân[Sursa foto: Fundatia Speranta]

Fundația Speranța face permanent eforturi pentru a le găsi câinilor din adăpost adoptatori care să le ofere acestora un cămin permanent și întreaga lor atenție și afecțiune.

Evenimentul de pe 4 octombrie vine în completarea acestor eforturi și se bazează pe sprijinul persoanelor publice în scopul promovării adopțiilor.

 

Date de contact

Email: [email protected]; tel: 0754 208 800.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

Despre Fundația Speranța

Fundația Speranța s-a înființat în 1996 și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință. Adăpostul propriu-zis este funcțional din 2001 și găzduiește, în prezent, 550 de câini, inclusiv câini bătrâni și paraplegici, care primesc cele mai bune îngrijiri.

 

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies