De ce să alegi mocheta în amenajarea dormitorului tău?

De ce să alegi mocheta în amenajarea dormitorului tău?
De ce să alegi mocheta în amenajarea dormitorului tău?

Dacă te afli aici, cel mai probabil ești în plin proces de renovare a locuinței și ai ajuns la capitolul pardoseală

Sau poate că amenajarea casei se află pe lista obiectivelor din viitorul apropiat și ai început să te documentezi cu privire la cele mai bune alegeri pentru tine și pentru nevoile tale. 

Fiind vorba de încăperea care ar trebui să asigure confortul mult visat, amenajarea dormitorului necesită, poate, și mai multă atenție. De regulă, cei mai mulți dintre noi oscilează între covor și mochetă, fiecare dintre acestea având propriile avantaje. 

Totuși, dacă nu ai mai avut mochetă până acum, cu siguranță îți dorești să știi dacă este aceasta o investiție ce merită făcută. Pe lângă rezistența îndelungată și pe lângă faptul că reprezintă o alegere inspirată și pentru locuințele unde există animăluțe de companie, mochetele de calitate au numeroase beneficii de care merită să ții cont. Descoperă, așadar, principalele motive pentru care ai putea alege mocheta în amenajarea dormitorului tău:

Mocheta se întreține ușor 

După cum am spus, o mochetă de calitate superioară este o investiție pe termen lung. Totuși, pentru a te bucura de ea, este esențial să o întreții în mod corespunzător. Nu ai de ce să-ți faci griji: procesul de curățare și întreținere este cât se poate de simplu, deci nu nu durează o mică veșnicie și nici nu presupune prea multe „tehnici”.

Pentru început, asigură-te că aspiri mocheta cel puțin o dată pe săptămână, iar dacă ai animăluț de companie, chiar de patru ori pe săptămână. Astfel, nu doar că vei menține aspectul plăcut al mochetei, ci și vei face un bine sănătății tale și a oamenilor dragi- nu uita că particulele de praf acumulate în mochetă pot „activa” alergiil persoanelor predispuse la acestea.

Dacă te gândești că va trebui să apelezi la serviciile unei curățătorii profesionale frecvent, află că este suficient să duci la spălat mocheta din dormitor o dată pe an, fiind vorba de

o cameră nu atât de intens circulată. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Mocheta sporește senzația de confort 

Moale și plăcută la atingere, mocheta îți creează o senzație de confort pe care suntem convinși că nu vei avea cum să nu o iubești mai ales în diminețile de toamnă sau de iarnă când, proaspăt trezită, te vei pregăti să te dai jos din pat, vei atinge cu picioarele desculțe podeaua și… inevitabil, vei zâmbi.

Căldura mochetei îți va răsfața picioarele dis-de-dimineață, iar senzația va fi atât de plăcută, încât uneori vei uita să-ți mai iei papucii pufoși de lângă pat. 

Mocheta este un bun izolator împotriva frigului 

Trecând acum la lucruri mai practice, o altă calitate care recomandă mocheta se referă la faptul că asigură o izolare eficientă împotriva frigului. Ba mai mult decât atât, mocheta este, dintre toate tipurile de pardoseală, cel mai bun izolator termic, lucru care, pe lângă senzația de bine pe care ți-o oferă, presupune și o reducere importantă a costurilor de căldură. 

Totodată, mocheta este un bun izolator fonic 

Fiind confecționată din material textil, mocheta reduce semnificativ transmiterea zgomotelor- iar acest lucru nu se întâmplă doar în camera unde este montată (în cazul nostru, dormitorul), ci și în camerele alăturate. Practic, o mochetă de calitate, dedesubtul căreia este aplicat un strat-suport de calitate, „absoarbe” vibrațiile sonore, ceea ce te poate ajuta să obții confortul fonic mult dorit. 

Mocheta creează iluzia unui spațiu mai mare 

O mochetă deschisă la culoare, montată într-un dormitor cu dimensiuni reduse, reușește să creeze iluzia optică a unui spațiu mai mare, mai aerisit. Pentru a valorifica acest beneficiu al mochetei, îți recomandăm să optezi pentru un model cât mai simplu, minimalist și, așa cum am punctat, într-o culoare neutră deschisă (albul și bejul sunt cele mai sigure opțiuni). 

Citește și: VIDEO| Cunoașterea dintre Robi și Teodora e pe cale să se termine?! „Dacă nu interveneau apropiații tăi...”. Aflați răspunsul în noul episod din „Casa iubirii” de vineri, 20 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Așadar, dacă îți dorești o investiție pe termen lung, un produs nepretențios, care se întreține ușor și care îți asigură confort termic și confort fonic, nu ezita să integrezi o mochetă de calitate în amenajarea dormitorului tău. 

 

 

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies