Iată care este modalitatea prin care putem fierbe ouăle exact atât cât trebuie, pentru a nu se sparge.
Cel mai rapid și sănătos mic-dejun îl constituie ouăle fierte. Dar cât trebuie acestea fierte pentru a avea consistența dorită?
Beneficiile consumului de ouă
Dacă nu te-ai convins până acum de faptul că trebuie să introduci și ouă în alimentația ta, noi îți vom oferi câteva beneficii ale consumului acestui aliment.
Ouăl poate fi preparat simplu, dar este introdus și în cele mai multe din rețete. Acest super aliment este bogat în proteine și cei mai mulți antrenori de fitness recomandă consumul ouălor atunci când vrem să ținem cure
“Oul conţine cea mai bună proteină pe care o poţi găsi în natură, respectiv albumina. Toate celelalte tipuri de proteine se raportează la aceasta, în primul rând pentru că are o valoare biologică ridicată (se asimilează uşor) şi, în al doilea rând, conţine toţi aminoacizii de care corpul nostru are nevoie în cantităţile perfecte. Ouăle sunt foarte importante în alimentaţia unui sportiv, dar nu trebuie să lipsească nici din meniul persoanelor active”, a declarat Șerban Blebea, antrenor personal.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De asemenea, oul este plin de vitamine. Acesta are în compoziție Vitamina A, complexul de Vitamina B, Vitamina D, Vitamina K, dar și acid folic. De asemenea, conține și acizi grași Omega 3.
Cât timp trebuie să fierbem ouăle
Deși pare floare la ureche, să fierbi un ou nu este chiar atât de ușor. Dacă îți dorești o anumită consistență a gălbenușului, trebuie să știi exact cât timp să lași oul să fiarbă.
Pentru ca oul să nu se crape, este indicat ca după ce îl scoatem din frigider să îl lăsăm puțin la temperatura camerei.
Pentru ouăle moi, indicat ar fi să lăsăm ouăle să fiarbă în jur de 3-5 minute.
Pentru ouăle preparate mediu, timpul de fierbere ar fi între 8 și 10 minute.
Pentru a reuși să fierbi ouăle perfecte, trebuie urmați pașii descriși mai sus și totul va ieși ca la carte.