Uleiul de cocos și cele 5 întrebuințări utile pentru femei. Cum să îți faci mască de păr la tine acasă

Uleiul de cocos și cele 5 întrebuințări utile pentru femei. Cum să îți faci mască de păr la tine acasă
Uleiul de cocos și cele 5 întrebuințări utile pentru femei. Cum să îți faci mască de păr la tine acasă

Uleiul de cocos este extrem de benefic pentru piele, dar și pentru păr. Noi vă învățăm cum să vă preparați acasă o mască pentru ca părul dumneavoastră să fie strălucitor și plin de vitalitate.

Bogat în acizi grași esențiali și vitamina E, uleiul de cocos a devenit deja preferatul femeilor, atunci când vine vorba despre alegerea produselor cosmetice. Este folosit atât pentru a obține o piele sănătoasă, dar și pentru întărirea părului.

Uleiul de cocos, beneficii și întrebuințări în cosmetică

Uleiul de cocos este unul dintre produsele naturale care hidratează cel mai bine pielea. Folosit în starea sa naturală, este benefic dacă aveți pielea uscată, dacă vreți să scăpați de vergeturi sau dacă doriți să preveniți îmbătrânirea prematură a pielii.

Iată cum puteți profita de ajutorul uleiului de cocos în cosmetică:

1. Tratament pentru vergeturi

Aveți nevoie de două linguri de ulei de cocos și de o lingură de ulei de migdale. Amestecați cele două ingrediente și masați pe piele, pe zonele afectate de vergeturi, până la absorbția totală. Faceți acest lucru în fiecare seară, înainte să vă băgați în pat.

Acizii grași și aminoacizii prezenți în uleiul de cocos vor ajuta pielea să se regenereze mult mai repede.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

2. Tratament pentru eliminarea impurităților de pe piele

Pentru a obține o pastă care să vă ajute să scăpați de celulele moarte și de impurități, veți nevoie de 5 linguri de ulei de cocos, o lingură de unt de cacao și o jumătate de linguriță de ulei de vanilie.

Uleiul de cocos se pune într-un vas, pe baie de aburi. Adăugați și untul de cacao și lăsați-l să se topească. După aceea, lăsați amestecul să se răcească și de-abia la final turnați și uleiul de vanilie. Produsul final ar trebui să fie destul de solid. Cu această cremă trebuie să vă dați pe zonele pe care doriți să le tratați.

3. Tratament pentru buze crăpate

Tot cu uleiul de cocos puteți să vă îngrijiți și buzele. Amestecați două linguri de ulei de cocos cu o lingură de miere de albine și cu o lingură de zahăr. Produsul obținut trebuie păstrat în frigider, până îl veți termina. Aplicați în fiecare seară pe buze puțin din acest amestec și după 5 minute clătiți bine cu apă. Este suficient să faceți acest lucru de două-trei ori pe săptămână.

Cum folosești uleiul de cocos pentru păr

Nu doar pielea dumneavoastră vă va mulțumi dacă o hidratați cu ulei de cocos. Și părul poate beneficia de acest ingredient minune. Noi vă dezvăluim două tratamente pentru păr, care au la bază uleiul de cocos.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

4. Tratament împotriva căderii părului

Pentru că are vitamine și minerale, uleiul de cocos va întări rădăcina firului de păr și astfel puteți scăpa de supărătoarea problemă a căderii părului. Mai mult, acesta este indicat și pentru a stimula creșterea părului.

Aveți nevoie de doar 3 linguri de ulei de cocos și de două linguri de ulei de măsline.

Uleiul de cocos trebuie încălzit și după ce se răcește, adăugați și uleiul de măsline. Masați pielea capului cu acest amestec și lăsați să acționeze pentru o jumătate de oră. după aceea, spălați foarte bine părul. Repetați procedeul de două ori pe săptămână.

5. Tratament pentru un păr hidratat și strălucitor

Dacă aveți părul uscat, uleiul de cocos vă vine în ajutor. Amestecați două linguri de ulei de cocos și două linguri de iaurt natural și aplicați pe părul umed. După 30 de minute, spălați-vă părul. Puteți folosi acest amestec chiar și de două-trei ori pe săptămână.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies