Comuna Cuca din Galați intră în carantină! Locuitorii ies doar cu declarație pe propria răspundere

Comuna Cuca din Galați, în carantină
Comuna Cuca din Galați, în carantină, ce măsuri au fost luate

Zona este păzită de MAI și nimeni nu poate intra sau ieși din localitate fără documente justificative. De ce s-a ajuns la această situație.

În urma exploziei de cazuri de coronavirus din ultimele 14 zile, mai multe zone din țară au luat măsuri sporite pentru oprirea răspândirii infecției cu Covid-19.

Comuna Cuca din județul Galați a intrat joi, în carantină pentru 14 zile, imediat după ce rata de infectare a ajuns la 4.74 la mia de locuitori.

La fel ca în perioada stării de urgență când mai multe localități au fost carantinate, și de data aceasta zona din comuna Cuca este păzită de forțe MAI, iar intrarea și ieșirea din comună se realizează doar în

anumite condiții.

Direcția de Sănătate Publică Galați a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare în comuna Cuca este de 4,74 la mia de locuitori. Pe 8 octombrie, începând cu ora 05.00, a fost emis ordinul de instituire a carantinei asupra comunei, pe o perioadă de 14 zile.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Astfel, potrivit ordinului, este permisă intrarea și ieșirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localități decât cea carantinată, având ca itinerarii: DN 24 D Galați- Bârlad; DJ 255 Rediu- Cuca- intersecție cu DN 24 D; DJ 255 Fârțănești- Cuca- intersecție cu DN 24 D.

Cât despre transportul de marfă, materii prime ori alimente pentru populație se va face numai pe baza unor documente justificative.

Alimentele, medicamentele și bunurile de strictă necesitate vor fi livrate de voluntari, pe baza unei adeverințe eliberate de către Primăria Cuca.

Pentru că treburile agricole nu au fost încheiate, cei care desfășoară activități agricole vor completa o declarație pe propria răspundere.

Din/în zona carantinată este permisă ieșirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor,

transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Purtarea măștii, obligatorie în toate spațiile

Cei care părăsesc zona carantinată pentru a ajunge la serviciu trebuie să prezinte autorităților legitimația de serviciu ori adeverința de salariat eliberată de către angajator, iar după caz, declarația pe proprie răspundere.

Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Circulația cetățenilor din comună și a vehiculelor este interzisă în intervalul orar 22.00

- 06.00, cu excepția bolnavilor cronici aflați în evidențele unităților sanitare, a femeilor gravide, a urgențelor medicale și a vehiculelor aflate în tranzit.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Prefectul Capitalei, declarații despre o posibilă stare de urgență în București: „Astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies