Alexandru Rafila, declarații dure! ”Scenariul catastrofal este acela..."

alexandru rafila
alexandru rafila face declarații

Se preconizează că România va ajunge la un număr record de îmbolnăviri. Ce spune Alexandru Rafila despre cel mai sumbru scenariu

În prezent, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane care au fost infectate cu noul Coronavirus. 82 de persoane au murit, iar unul dintre decese a fost pe categoria de vârstă 10-19 ani.

Din pricina numerelor alarmante care cresc pe zi ce trece, Prof.Univ.Dr. Alexandru Rafila a vorbit despre cazuri record. El spune că România poate ajunge la 4.000 de cazuri pe zi, dar acea situație va produce un dezastru.

Ce a declarat Alexandru Rafila?

Doctorul Alexandru Rafila a menționat în cursul zilei de ieri, faptul că țara noastră ar putea ajunge la un număr record de îmbolnăviri cu Covid-19.

nou record de cazuri de coronavirus
un nou număr de cazuri de Coronavirus a fost înregistrat[Sursa foto: Captură KANAL D]

”Scenariul catastrofal este acela la care numărul de cazuri pe zi blochează sistemul de sănătate, accesul la servicii de sănătate, accesul în secțiile de terapie intensivă și ridică mortalitatea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

prof.univ.dr. alexandru rafila
Alexandru Rafila vorbește despre scenarii sumbre[Sursa foto: Captură KANAL D]

Acela este scenariul catastrofal. Dacă discutăm de 4.000, de 3.000 sau de 4.500, asta e altfel de discuție, dar acela este momentul, momentul în care sistemul de sănătate nu mai poate să preia toate persoanele care trebuie internate și tratate, mai ales în zonele de terapie intensivă.

N-ai de unde să știi exact la cât se va opri, depinde cine se îmbolnăvește. Dacă nu vom reuși să protejăm  pacienți din categoriile vulnerabile, atunci sistemul se va bloca”, au fost declarațiile lui Alexandru Rafila.

De asemenea, se pare că noile restricții ce au fost impuse de autorități pe teritoriul României, le-au dat de furcă angajaților HoReCa.

Astfel, barurile, cluburile, restaurantele, dar și sălile de jocuri, au fost închise.

De asemenea, purtarea măștii de protecție în apropierea școlilor în intervalul 7.45-21.15, de luni până vineri, va fi obligatorie. 

Din cauza acestor restricții, patronii restaurantelor, la fel ca toții angajații din cadrul HoReCa, sunt gata să iasă în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor ce au fost luate.

 

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Regulile care trebuie respectate de toată lumea

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies