De ce e bine sa consumi coacaze. Afla totul aici!

De ce e bine sa consumi coacaze
De ce e bine sa consumi coacaze

Știai că în lume exista trei feluri de coacăze? În primul rand sunt coacăzele albe, apoi cele roșii și să nu uitam de coacăzele negre. Indiferent pe care dintre acestea alegi să le consumi, toate au proprietăți nutritive remarcabile.

Știai că în lume exista trei feluri de coacăze? În primul rand sunt coacăzele albe, apoi cele roșii și să nu uitam de coacăzele negre. Indiferent pe care dintre acestea alegi să le consumi, toate au proprietăți nutritive remarcabile.

Coacăzele sunt surse excelente de vitamina C, vitamină pe care o mențin în stare stabilă mulțumită antocianinelor. Coacăzele negre conțin cu aproximație 160 până la 400 de miligrame de vitamina C la 100 de grame, iar cele albe și roșii conțin cu aproximație 20 până la 60 de miligrame de vitamina C la 100 de grame.

Chiar și după procesare, preparatele din coacăze conțin aproape toată cantitatea de vitamina C din fructele în stare proaspătă.

De ce e bine sa consumi coacaze
De ce e bine sa consumi coacaze

Coacăzele nu trebuie consumate însă doar pentru conținutul acestora de vitamina C. Ele mai conțin și vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P, vitamina PP, antocianine, tanini, săruri minerale, celuloza, acid malic, acid citric și acid tartric, zaharuri și multa apă. Au un aport scăzut în calorii și reprezintă o adevărată comoară pentru organism, motiv pentru care aceste fructe trebuie prețuite.

Citeste si: Totul despre merișoare – proprietăți și beneficii!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Principalele beneficii ale consumului de coacăze se regăsesc mai jos:

1. sunt extrem de revitalizante mulțumită conținutului bogat în vitamine și săruri minerale; o cura de coacăze readuce energia în organism și alungă oboseala de pe chip;

2. sunt cunoscute pentru faptul că alungă stresul – elementele din compoziția fructelor dar și frunzelor pot fi utilizate în realizarea unei infuzii și au rolul de a creste secreția glandelor care produc adrenalina, inducând astfel o stare de bine;

3. sunt cunoscute că ascut memoria – uleiul de sâmburi de coacăze atenuează problemele de concentrare și memorare;

4. îmbunătățesc acuitatea vizuală – conținutul mare de antocianine protejează ochii de procesele de îmbătrânire și îmbunătățesc vederea nocturna;

5. ajută la menţinerea glicemiei la cote normale, prevenind diabetul, o maladie, care provoacă probleme oculare majore;

6. sunt astringente, fiind utile în diaree;

7. sunt antiinflamatorii, reducând sensibilitatea la infecții

8. Uşurează trecerea la menopauză, reglând toate tulburările specifice acestui fenomen.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies