Cum să îți faci acasă cafea turcească? Se servește cu ciocolată și cu apă

Cum să îți faci acasă cafea turcească? Se servește cu ciocolată și cu apă
Cum să îți faci acasă cafea turcească? Se servește cu ciocolată și cu apă

Cafeaua turcească a devenit celebră în toată lumea. Există însă câteva trucuri ca să o pregătești exact cum trebuie. În plus, cafeaua turcească se servește cu ciocolată, dar și cu apă.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Cea turcească se numără printre cele mai apreciate, iar noi vă învățăm cum să o preparați acasă, pentru a savura aroma inconfundabilă de pe meleagurile turcești.

Cafeaua turcească, un deliciu servit cu ciocolată

La prima vedere, oricine știe să facă o cafea delicioasă. Pui apă și cafea și gata, poți savura în liniște licoarea magică.

Lucrurile nu sunt însă atât de simple. Contează foarte mult atât cantitatea de apă, cât și cea de cafea. În plus, modalitatea de preparare a cafelei face diferența.

Cafeaua la ibric a rămas în topul preferințelor, chiar și acum, în ciuda faptului că au apărut alte variante, mult mai moderne, de a prepara această băutură. Turcii sunt deja celebri datorită modului în care pregătesc și servesc cafeaua.

Pentru locuitorii din Țara Semilunei, prepararea acestei băuturi reprezintă, de fapt, un adevărat ritual. Întotdeauna cafeaua turcească se servește alături de un pahar de apă. Explicația este foarte simplă.

Înainte de a lua o gură de cafea, este indicat să beți apă, pentru a nu mai simți alte gusturi. Doar așa vă puteți bucura cu adevărat de aroma cafelei. În plus, turcii vă vor aduce de fiecare dată lângă cafea o bucată de ciocolată sau un desert specific țării lor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Un alt aspect important este acela că o cafea turcească, preparată ca la carte, este mult mai tare decât cafeaua normală. Așadar, aveți grijă să nu beți prea multă într-o singură zi, pentru a nu avea probleme de sănătate.

Cea mai bună rețetă pentru cafeaua turcească

Ca să vă faceți acasă o cafea turcească, trebuie să urmați mai mulți pași. În primul rând, aveți grijă ce fel de cafea cumpărați. Ideal este să luați cafea boabe, pe care să o măcinați cât mai fin, chiar înainte de a o pregăti.

Doar așa, cafeaua își va păstra cu adevărat aroma și gustul. Iată ce ingrediente și ce cantități sunt necesare pentru a pregăti 3 cești de cafea turcească:

  • 3 cești cu apă rece
  • 3 linguri de cafea turcească
  • 3 linguri de zahăr

Într-un ibric, puneți apa rece, împreună cu zahărul. Dacă vreți să beți cafeaua fără zahăr, puteți renunța fără probleme la acest ingredient. Dacă puneți zahăr, mai întâi îl amestecați bine cu apa și apoi puneți ibricul pe foc.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În momentul în care apa începe să fiarbă, adăugați cafeaua și mai lăsați pe aragaz, la foc mediu.

Cafeaua trebuie fiartă pentru aproximativ 4 minute. După acest interval de timp, veți vedea că se va forma o spumă deasupra.

Luați cu o linguriță această spumă și puneți din ea, în mod egal, în fiecare ceașcă de cafea. După aceea, mai lăsați ibricul pe foc, până când cafeaua va fierbe. Turnați băutura în cești, dar doar jumătate din cantitate.

Puneți încă o dată cafeaua pe aragaz, mai lăsați-o încă 15 secunde și de-abia apoi veți umple ceștile.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies