Ludovic Orban anunță noi restricții pentru români: „Propun sistarea....”

Ludovic Orban, restricții pentru români
Ludovic Orban a anunțat restricții

Premierul României anunță noi restricții, după ce s-a constatat o creștere accelerată a numărului de infectați cu noul coronavirus. Ce a anunțat luni dimineața

În urma recordurilor de infectări cu noul coronavirus care au fost constatate în România în ultimele zile, prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat luni dimineața că va propune interzicerea evenimentelor private, întrucât organizatorii și participanții la astfel de evenimente sociale nu respectă numărul maxim de persoane prevăzut de lege și astfel s-a ajuns ca aceste evenimente să fie o sursă importantă de îmbolnăvire.

„Să vă spun eu o restricție pe care am gândit-o pentru că am văzut că nu peste tot comitele județene pentru situații de urgență iau decizia respectivă.

Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente și foarte mulți care nu respectă regulile în organizarea nunților și e posibil să nu mai permitem organizarea unor astfel de evenimente private”, a spus Orban când a fost întrebat dacă există posibilitatea să fie impuse și alte restricții în țara noastră, începând de luni.

interzicerea evenimentelor private
Interzicerea evenimentelor private in Romania[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

În acest moment, evenimentele private se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare.

Din cauza numărului de infectări cu noul coronavirus, mai multe zone din țară au ajuns în carantină, iar cetățenii pot intra și ieși în localitățile respective doar în anumite situații.

În plus, localitățile carantinate sunt păzite la intrare și la ieșire de angajații MAI, iar cei care merg la serviciu au nevoie de o adeverință de la locul de muncă, așa cum se întâmpla în timpul ordonanței de urgență.

Peste 155000 de români au fost infectați cu noul coronavirus

Până duminică, 11 octombrie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

117.942 de pacienți au fost declarați vindecați. Duminică, față de ultima raportare au fost înregistrate 2880 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, fiind persoane care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Separat de cele 2880 de persoane, alte 431 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ludovic Orban lasă profesorii fără slujbe? Se anunță schimbări majore

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies