Un stil de viață sănătos este important să fie adoptat după menopauză de către orice femeie, nu doar pentru a menține un aspect tânăr și proaspăt, dar și pentru a preveni o serie de afecțiuni la care femeia este expusă după vârsta de 50 de ani. Printre afecțiunile care lovesc femeile după vârsta de 50 de ani se numără osteoporoza, diabetul, colesterolul ridicat, cât și depresia și insomniile. Astfel, dieta specifică menopauzei trebuie să fie adaptată noilor nevoi ale organismului. Cu titlu de exemplu, dacă o femeie înainte de menopauză ar trebui să consume în jur de 1000 de miligrame de calciu, după menopauză valoarea trebuie crescută la 1200 miligrame pe zi. În plus, femeia la menopauză are nevoie de suplimente de vitamina D, substanță care este necesară pentru absorbția calciului. Menopauza vine cu un risc crescut de osteoporoză și, pentru menținerea densității osoase, calciul și vitmina D sunt importante. Astfel, alimentația femeii trecută de vârsta de 50 de ani este indicat să fie bazată pe alimente bogate în vitamine și minerale, iar în acest fel impactul menopauzei asupra sănătății este redus.
Cum să menții un stil de viață sănătos după menopauză! Un stil de viață sănătos este important să fie adoptat după menopauză de către orice femeie, nu doar pentru a menține un aspect tânăr și proaspăt, dar și pentru a preveni o serie de afecțiuni la care femeia este expusă după vârsta de 50 de ani. Printre afecțiunile care lovesc femeile după vârsta de 50 de ani se numără osteoporoza, diabetul, colesterolul ridicat, cât și depresia și insomniile.
În al doilea rand, sportul trebuie introdus în rutina zilnică și activitatea fizică trebuie să fie mai intensă după menopauză pentru menținerea greutății, dar și a tonusului muscular. Luând în considerare faptul că organismul experimentează o scădere bruscă a nivelului de estrogen, kilogramele în plus se acumulează cu foarte mare ușurință iar musculatura își pierde din fermitate.
Sportul, dacă este practicat zilnic, va contribui cu siguranță la menținerea unei greutăți în limite normale si va ajuta la minimizarea riscului de boli cardiovasculare, cât și la păstrarea mobilității articulare. Să nu uităm faptul că sportul îmbunătățește starea de spirit și reduce riscul de depresie și insomnii.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Un alt aspect de luat în considerare este legat de sănătatea pielii, astfel că aceasta devine mai sensibila după menopauză și necesită o îngrijire aparte. Protecția solară este importantă indiferent de anotimp. Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, probabilitatea apariției petelor pigmentare creste, la fel și riscul de cancer de piele. În aceste condiții, hidratarea intensiva a pielii și suplimentele alimentare pe bază de colagen și antioxidanți reprezintă un plus pentru sănătatea ta.
Citeste si: Fertilitatea la menopauză: 4 mituri
Reguli de care să ții cont după instalarea menopauzei, dacă vrei să te menții frumoasă și sănătoasă: evită fumatul, cafeaua și alcoolul, sarea și zahărul în exces; adoptă o dietă echilibrată, fără excese alimentare; asigură-te că oferi organismului un aport bun de calciu și vitamina D; fă măcar o jumătate de ora de sport pe zi.