Cele mai bune ceaiuri pentru balonare. O să te simți bine imediat

Cele mai bune ceaiuri pentru balonare. O să te simți bine imediat
Cele mai bune ceaiuri pentru balonare. O să te simți bine imediat

Balonarea poate fi prevenită cu ajutorul ceaiurilor. Dacă vă confruntați cu astfel de probleme după o masă mai copioasă, apelați cu încredere la plantele medicinale și vă veți simți mai bine imediat.

Persoanele care au probleme cu digestia s-au confruntat de mai multe ori cu supărătoarea balonare. Bineînțeles că puteți lua anumite medicamente pentru a scăpa de acest disconfort, dar dacă vreți să apelați la produse naturiste, aveți la îndemână ceaiurile împotriva balonării.

Balonarea, tratată cu ceaiuri

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au apelat la plante, pentru a scăpa de mai multe probleme de sănătate.

Și balonarea se numără printre acestea. Digestia poate fi ajutată cu ajutorul ceaiurilor. Iată care sunt cele mai bune astfel de plante:

Mușețel, mentă și sunătoare

Combinația dintre mentă, sunătoare și mușețel vă ajută să scăpați de indigestia creată de anumite alimente sau de mesele prea încărcate. Menta face ca digestia să fie mai rapidă, iar grăsimile să fie arse mai ușor.

Mușețelul elimină gazele intestinale și ajută la prevenirea constipației, la fel ca și sunătoarea.

Puteți consuma și ceai de mentă simplu, pentru că această plantă conține mentol, care are efect garantat împotriva balonării și împotriva gazelor. Cu ajutorul mentei, mușchii abdominali se relaxează și astfel balonarea dispare mult mai repede.

Păpădia

Ceaiul de păpădie este diuretic și astfel vă ajută la prevenirea retenției de apă.

Este foarte util atunci când sunteți balonat sau atunci când aveți dureri de stomac. Păpădia furnizează și potasiu organismului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Fenicul și rozmarin

Cele două plante te scapă garantat de gaze. Feniculul conține antioxidanți și vitamine și relaxează mușchii abdominali.

Turmeric

Turmericul este vestit pentru eficiența sa în tratarea problemelor digestive. Dacă vreți să consumați acest tip de ceai, trebuie să știți că este bun îndulcit cu miere. Băut simplu poate avea un gust neplăcut.

Ginseng

Ginsengul este o plantă antiinflamatoare și antibacteriană și de aceea este recomandată atunci când vă confruntați cu balonarea.

Semințe de fenicul

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Puteți să faceți un ceai doar din semințele de fenicul. Acestea elimină gazele, fără durerosul proces de balonare. Astfel, scăpați de durerile abdominale.

Ceaiul verde, medicamentul natural

Pe lângă plantele medicinale enumerate mai sus, există și alte ceaiuri care pot fi extrem de benefice persoanelor care suferă constant de balonare. Printre acestea se numără și ceaiul verde.

Ajuns deja celebru pentru numeroasele beneficiii pe care le aduce organismului, ceaiul verde este bun și împotriva balonării.

Acesta își are originile în China și este obținut din planta Camelia Sinensis.

Ceaiul verde conține polifenoli și are un efect antioxidant. Este perfect dacă vreți să vă detoxificați organismul și să slăbiți. Acesta duce la arderea rapidă a grăsimilor. În plus, ceaiul verde este un aliat al sistemului cardiovascular. De asemenea, scade colesterolul rău din sânge și trigliceridele, dar și glucoza.

Și ceaiul de melisă vă poate ajuta dacă sunteți balonat. Are un conținut ridicat de uleiuri volatile, care dau stomacului o relaxare și astfel gazele sunt mult mai repede eliminate.

Nu putem omite nici ceaiul chai, care este, de fapt, un amestec de scorțișoară, piper, cardamom și ghimbir. Scorțișoara elimină gazele și ajută la ameliorarea arsurilor, a crampelor abdominale, dar și a senzației de greață. Ghimbirul este foarte bun pentru digestie.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies