SADS-CoV: noul coronavirus care se transmite și prin animale! Cum ne poate afecta virusul?

coronavirus animale
S-a descoperit că noul coronavirus poate fi transmis și la sau de la animale.

Noua versiune a virusului care a pus stăpânire pe întreaga planetă a fost descoperită cu puțin timp în urmă. Noul virus, SADS-CoV se poate transmite de la animale la oameni.

Care sunt animalele care ne pot infecta?

Porcii sunt noii posibili agenți de infectare, pentru care virusul este mortal. Conform cercetătorilor care au descoperit noul virus SADS-CoV, acesta provoacă decesul animalelor în proporție de 100% din situații. Debutul virusului este unul familiar, întrucât acesta a fost răspândit tot prin intermediul liliecilor, exact ca în cazul virusului COVID-19. 

Citeste si: Anunțul îngrijorător al medicului Adrian Streinu- Cercel! "Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara"

Din punct de vedere al simptomatologiei din cazul porcilor, noua versiune a virusului  se manifestează prin gastroenterocolită acută, urmată de deces în absolut toate cazurile, cu precădere în cazul puilor de porc.

coronavirus porci
Noul tip de coronavirus poate fi transmis și de la porci.[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Oamenii de știință spun că pot exista și efecte asupra omului

Deși până acum SADS-CoV, sau Swine Acute Hiarrhea Sindrom Coronavirus, nu a afectat nicio persoană, transmiterea acestuia s-a demonstrat a fi posibilă și către oameni, cu ajutorul oamenilor de știință de la Universitatea din Carolina de Nord.

Citeste si: Mare atenție, mămici! Ce simptome apar la copiii infectați cu virusul COVID-19? La ce trebuie să vă uitați

Profesorul Caitlin Edward s-a ocupat de coordonarea activității de cercetare care au demonstrat transmisibilitatea virusuluui între mamifere

În urma unor serii de teste, cercetătorii au descoperit că virusul poate infecta și celule umane. Celulele folosite în teste proveneau din plămâni, ficat, căi respiratorii și intestine.

Virusul aparține familiei alphacoronavirus. Prezența acestuia nu a mai fost înregistrată nicăieri în Europa încă din 1990, însă a circulat în Asia în tot acest timp. În China a fost înregistrată chiar și o creștere a ratei de îmbolnăviri în anul 2016. 

Citeste si: Spitalul de boli infecțioase din Iași este aproape plin. Directorul stabilimentului a făcut declaraţii îngrijorătoare!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Boala cumplită pe care o poate provoca noul coronavirus!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies