Evenimentul a lăsat întregul spital în stare de șoc. Bărbatul în vărstă de 51 de ani a sărit de la etajul 2 al Institutului „Matei Balș”.
Căderea nu i-a fost instantaneu fatală bărbatului, iar medicii au depus toate eforturile pentru a îl salva pe acesta. El a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde i-au fost aplicate manevre de resuscitare timp de multă vreme, în speranța ca acesta să supraviețuiască.
Declarațiile Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”
Comunicatul de presă, transmis de conducerea Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” (INBIMB), este unul de-a dreptul sumbru:
”Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID- 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia. S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București.Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19.
Efectele psihice ale infecției cu SARS-CoV-2
Tragicul deznodământ trage un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care boala le are asupra sănătății psihice. În special în rândul pacienților cu forme severe de Coronavirus, oamenii de știință atrag atenția că pot apărea manifestări neuro-psihiatrice serioase.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Un articol publicat în luna mai a acestui an de foc, în revista online Lancet Psychiatry, vorbește pe larg despre riscul de dezvoltare a bolilor mintale în cazul bolnavilor de COVID-19, cu precădere cei care sunt spitalizați și tratați în unitățile de terapie intensivă.
Informațiile din acest articol se bazează pe o meta-analiză a studiilor efectuate pe cei infectați cu diverse forme ale coronavirusului, rezponsabile de SARS și de MERS.Conform mai multor studii, stadiile acute ale îmbolnăvirii cu virusurile de tip SARS și MERS au fost adesea însoțite de următoarele tulburări prihice:
- Confuzie: 28% din pacienți
- Depresie: 33%
- Anxietate: 36%
- Insomnie: 42%
- Tulburări de memorie: 34%
“Majoritatea pacientilor cu infectie COVID-19 nu vor dezvolta nicio
Sursa: Regina Maria