Cum să slăbești eficient, cu ajutorul pătrunjelului!

Cum să slăbești eficient, cu ajutorul pătrunjelului!
Cum să slăbești eficient, cu ajutorul pătrunjelului!

Știai despre pătrunjel că are aceste două proprietăți fantastice? Are capacitatea de a elimina apa în exces din organism și, în același timp, reglează nivelul de zahăr. Însă beneficiile pătrunjelului nu se opresc aici. Pătrunjelul este plin de antioxidanți, vitaminele A, C, B și K. O infuzie realizată din pătrunjel poate aduce multe beneficii organismului, inclusiv în ajutarea pierderii kilogramelor în plus. Pătrunjelul este una din ierburile cel mai des folosite în bucătăria romanilor. Acest aspect se datorează în mod principal aromei deosebite pe care o deține, dar și faptului că este ușor de crescut și puțin pretențios. Pătrunjelul este plin de substanțe nutritive și poate deveni un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, în mod special dacă este consumat sub formă de ceai.

Cum să slăbești eficient, cu ajutorul pătrunjelului! Știai despre pătrunjel că are aceste două proprietăți fantastice? Are capacitatea de a elimina apa în exces din organism și, în același timp, reglează nivelul de zahăr. Însă beneficiile pătrunjelului nu se opresc aici. Pătrunjelul este plin de antioxidanți, vitaminele A, C, B și K. O infuzie realizată din pătrunjel poate aduce multe beneficii organismului, inclusiv în ajutarea pierderii kilogramelor în plus. Pătrunjelul este una din ierburile cel mai des folosite în bucătăria romanilor.

Acest aspect se datorează în mod principal aromei deosebite pe care o deține, dar și faptului că este ușor de crescut și puțin pretențios. Pătrunjelul este plin de substanțe nutritive și poate deveni un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, în mod special dacă este consumat sub formă de ceai.

Cum să slăbești eficient, cu ajutorul pătrunjelului!
Cum să slăbești eficient, cu ajutorul pătrunjelului!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum te ajută ceaiul de pătrunjel în curele de slăbire

Știai că o lingură de pătrunjel are o singură calorie? Asta înseamnă că, dacă consumi 100 de grame de pătrunjel, vei avea parte doar de 36 de calorii. Pătrunjelul este una din putinele surse vegane de proteine, prin urmare ajută la reducerea senzației de foame. Este extrem de bogat în homocisteina, adică substanța care reduce nivelul de colesterol.

În plus, prin conținutul mare de vitamina C și vitamina A, ajută la funcționarea optimă a sistemului endocrin și a metabolismului. De asemeni, prin nivelul mare de vitamina K, îmbunătățește circulația și reduce colesterolul. Să nu mai vorbim de faptul că este bogat în fibre, iar acest aspect ajută la curățarea colonului și la eliminarea balonării.

Citeste si: Ceaiuri care topesc celulita. Află totul aici!

Cum să prepari un ceai de pătrunjel

Pentru a prepara un ceai de pătrunjel din frunze proaspete, trebuie să te aprovizionezi cu 2-3 legături de la magazin, să le cureți bine și să le toci mărunt. Pune tocătura într-o cană cu apă fierbinte, dar nu clocotită și lasă la infuzat în jur de 20 de minute, după care poți strecura ceaiul. Este posibil să nu iți placă gustul amar al acestuia, dar îl poți masca cu putină zeamă de lămâie și niște miere.

În dietele de slăbire, este suficient să bei o cană de ceai de pătrunjel dimineața pe stomacul gol, dar nu uita și de o alimentație echilibrată.  



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies