Consumul de portocale, în special în sezonul rece, vă aduce numai beneficii. Noi vă spunem câte calorii au aceste fructe, dar și care sunt proprietățile pentru care sunt recunoscute.
Portocalele sunt vedetele sezonului rece. Bogate în vitamina C, ca și restul citricelor, portocalele vă ajută să treceți cu bine peste acest anotimp.
Beneficiile consumului de portocale
Portocalele sunt zemoase, dulci- acrișoare, dar abundă în vitamine. Medicii recomandă să consumăm zilnic aceste fructe, pentru a avea un sistem imunitar de fier.
Portocalele sunt blânde și cu silueta, pentru cei care se feresc să mănânce fructe, de teamă să nu acumuleze kilograme.
Revenind la proprietățile miraculoase pe care le au aceste fructe, trebuie să știți că o singură portocală de mărime medie conține nu mai puțin de 170 de substanțe fitochimice și 60 de flavonoide, care au efect antiinflamator și antioxidant.
Portocalele vă ajută să reglați tensiunea arterială, pentru că sunt bogate în potasiu, mai exact un astfel de fruct are 250 de miligrame de potasiu.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Tot ele scad riscul de boli cardiovasculare. Dacă veți mânca o singură portocală în fiecare zi, vă veți acoperi 130% din necesarul de vitamina C, 2% din vitamina A, dar și 6% din calciu.
În plus, aceste fructe conțin tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, folaţi, acid pantotenic, fosfor, magneziu, mangan, seleniu şi cupru.Poate nu știați, dar portocalele vă ajută să aveți și o vedere mai bună, pentru că au în compoziție colină, zeaxantină şi carotenoizi.
Mai mult, specialiștii susțin că aceste fructe protejează și împotriva cancerului, datorită cantității foarte mari de vitamina C, despre care se știe că este un puternic antioxidant.
Mâncați portocale ca să rămâneți tinere și frumoase
Știați că portocalele stimulează producția de colagen? Odată cu înaintarea în vârstă, colagenul din țesuturi scade considerabil și tocmai de aceea apar ridurile.
Fiind bogată în vitamina C, portocala previne îmbătrânirea pielii, iar tenul dumneavoastră va arăta mult mai bine și va rămâne elastic, indiferent de vârsta pe care o aveți.
În plus, banala portocală vă salvează de efectul dăunător al soarelui și al poluării, tot datorită vitaminei C. Pentru că are și vitamina A, portocala vă ajută și să țineți la distanță bacteriile și virușii. Dacă vă uitați cu atenție pe etichetele produselor cosmetice, veți observa că acestea conțin vitamina A, în special cele destinate luptei împotriva acneei.
Acidul citric din portocale vă hidratează pielea și o face să devină catifelată.
Totuși, există și câteva contraindicații: dacă vă aflați sub tratament cu medicamente pentru bolile de inimă, evitați consumul exagerat de portocale și de citrice, în general, ca să nu vă crească prea mult potasiul din sânge. Și persoanele care au probleme renale trebuie să fie atente și să nu exagereze cu citricele.
Nici dacă știți că suferiți de reflux gastroesofagian nu trebuie să mâncați prea des portocale, pentru că vă puteți înrăutăți simptomele.